De store kinesiske kødboller går også under navnet ”Løvehoveder” og
er en klassisk kinesisk ret med kødboller i soya og kål som tilbehør.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
150g porre
500g hakket kalv/flæsk
2 spsk. Kinesisk soya
1 spsk. Kartoffelmel
½ dl. Vand
½ spsk. Koncentreret grønsagsfond (Fond du chef)
½ tsk. salt
1 tsk. revet Ingefær
1 – 2 knsp. Hvid eller sort peber
1 spsk. Olie eller flydende fedtstof til stegning
Kål:
2 dl. Vand
½ spsk. Koncentreret grøntsagsfond
1 spsk. Revet ingefær
2 spsk. Kinesisk soya
2 spsk. Tør sherry
450g pak-tsoi eller spidskål
Start med at snitte porren på langs i lange strimler, og skyl den grundigt mellem bladene
fin hak de lange strimler på tværs.
rør de hakkede porre med fars, soya, kartoffelmel, vand, fond, salt, ingefær og peber
rør det godt sammen og form 10 store kødboller, ca. som en bordtennisbold, med
våde hænder så farsen ikke hænger på hænderne.
Varm olie/fedtstof på en stor stegepande, steg kødbollerne på lidt over middel varme
ca. 5 min. vend dem ofte, så de får stegeskorpe hele vejen rundt.
tilsæt vand, fond, ingefær, soya og sherry, lad det simre under låg ca. 15 min.
skyl spidskålen og skær den i strimler.
kom kålen ned mellem kødbollerne på panden, når der er ca. 5 min. tilbage af
kogetiden.
Server kødbollerne i kål og med kogte fuldkornsris.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Kinesiske kødboller i kål, og med fuldkorns ris
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar