Kinesisk tomatsuppe, er en suppe hvor der indgår tomater, men ikke ret mange og
i det hele taget bruges tomater ikke ret meget i Kinesiske retter. Den smager helt
forrygende, og er ikke spor vanskelig at lave. Kan serveres både kold og varm.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
3 stk. modne tomater
2 – 3 stk. forårsløg
6 dl. Hønsekødsuppe
1 – 2 tsk. ingefærpuré eller frisk revet ingefær
200g ekstra fine ærter
2 spsk. Kinesisk soyasauce
peber og evt. lidt chilisauce
1 dl. Mælk
1 tsk. ris vineddike
½ tsk. hvidløgssalt
2 spsk. Sukker
3 spsk. Piskefløde
1 spsk. Sherry
Tilbehør:
1 stk. æg, stort
1 stk. æggehvide
salt og friskkværnet peber
olivenolie til panden
Start med at skolde og flå tomaterne, tryk forsigtig kernerne ud
skær frugtkødet i smalle både og forårsløgene i fine ringe
bring suppen i kog og kog den hvide del af forårsløgene i 3min.
tilsæt alle de øvrige ingredienser undtagen peber og chilisauce
og kog videre i endnu 2 min.
Smag så suppen til med peber og evt. lidt chilisauce samt, måske
ligt mere soyasauce, men suppen må ikke blive mørk.
Pisk ægget sammen med æggehviden og tilsæt krydderier
kom lidt olie på en slip let pande og varm den op.
Bag æggemassen som en supertynd omelet i ca. 1 min. på hver side
ved lav varme, til den er stivnet, men ikke har taget farve.
Tag den af panden, rul den sammen og skær den i ca. 1 cm. brede
strimler, fordel dem i 4 varme suppeskåle, hæld den kogende suppe
over og server straks, evt. med ciabattabrød til.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Kinesisk tomatsuppe med omeletstrimler og ciabattabrød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar