Silden er en uundværlig ingrediens på et hvert frokostbord til jul.
Nydes i et utal af varianter både som ferske, marinerede, krydrede,
saltede, kogte og stegte. Silden kan varieres på mange måder, og med
en lille snaps til, så er den hjemme.
Her er en af dem, vi går til den.
Ingredienser.:(6 – 8 pers)
6 stk. sildefileter
3 dl. Vand
1 dl. Æbleeddike
3 cm. Ingefær, frisk
1½ tsk.
Salt
4 stk. laurbærblade
4 kviste timian
8 stk. nelliker, hele
4 stk. allehånde, hele
1 tsk. Korianderfrø, hele
8 – 10 stk. sorte peberkorn
3 spsk. Sukker
Start med at klippe rygfinnerne af silden
Bred sildefileterne ud og skær benene fra finnen væk, på midten af fileten
Så du nu har 2 stk. fileter
Drys med lidt salt og lad dem trække i 10 min
Skyl sildene og tør dem med køkkenrulle.
Skræl ingefæren og riv den fint
Læg lidt ingefær i hver sild og rul dem sammen fra hale mod hoved
Brug en tandstikke til at holde dem sammen
Læg dem på sammenføjningen i et ildfast fad
Kog lagen af vand, eddike, laurbærblade, timian, nellike, allehånde,
peber og korianderfrø
Lad den små simrer i 5 – 10 min.
Lad lagen afkøle lidt
Hæld lagen over silden
Dæk fadet med folie og sæt det på risten midt i ovnen
ved 200 gr i 10 – 15 min
Lad sildene køle af i lagen.
Når silden er kølet af kasseres lagen og en ny lage koges af.
Ny lage
3 dl. Vand
1 dl. Æbleeddike
1½ tsk. Salt
4 stk. laurbærblade
8 stk. nelliker, hele
4 stk. allehånde, hele
2 stk. stjerneanis kapsler
1 stk. chili, tørret
8 – 10 stk. sorte peberkorn
3 spsk. Sukker
Anrettes med tynde ringe af salatløg og rødløg, salatblad og en tomatbåd.
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Julesild på rugbrød med løgringe, tomat og salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar