Japansk køkken omfatter de regionale og traditionelle fødevare i Japan, som har udviklet
sig gennem århundreder med politiske, økonomiske og sociale ændringer. Japans
traditionelle køkken er baseret på ris med misosuppe og andre retter, der lægges vægt
på sæsonbestemte ingredienser.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. laks ca. 300g
½ dl. Sesamfrø
1 stk. æg
olie til stegning
Sauce:
½ dl. Soya
1 spsk. Balsamico, rød
½ dl. Hønsebouillon
¼ tsk. Sukker
1 spsk. Ingefær, revet
1 fed hvidløg, presset
1 – 1½ spsk. Maizena
Tilbehør:
Fuldkornsris
tomater
forårsløg
Start med at piske ægget i en dyb tallerken
hæld sesamfrøene op i en anden skål/tallerken
dyp den ene side af hver laksebøf først i æg, derefter i sesamfrø
Kog risene efter anvisning på pakken.
Opvarm olie på en pande og steg laksen med sesamfrøene nedad i ca. 5 min.
til sesamfrøene er gyldne, vend laksen og steg på den anden side til den er gennemstegt
ca. 2-3 min. tag laksen af panden og dæk den med sølvpapir, indtil serveringen.
Saucen:
rør soja, balsamico, hønsebouillon, sukker, revet ingefær og presset hvidløg
sammen i en lille skål
rør maizena og vand sammen, til maizenaen er opløst
kom sauceblandingen på panden og lad den simre i ca. 2 min. under omrøring
tilsæt maizenablandingen og lad saucen simre til den tykner
hæld saucen over laksen, lige inden serveringen.
Tomatsalat:
4 stk. tomater
2 – 3 stk. forårsløg
1 fed hvidløg
2 spsk. Olivenolie
1 spsk. Vineddike med estragon
1 tsk. Akaciehonning
Skær tomaterne ud i skiver og anret dem på et fad
Snit forårsløg fint i ringe, drys over tomatskiverne
Skær hvidløget i fine tern og drys over tomaterne
Bland dressingen i en lille skål, af de resterende ingredienserne
Tilsæt lidt salt og peber
Rør det god rundt
Fordel dressingen over tomaterne og lad dem trække i ca. ½ time
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Japansk laks med sesam og japansk sauce med ris
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar