Nu skal vi en tur i det Franske køkken og tilberede denne velsmagende
Franske ret med kyllinger. Kyllingekød har erstattet oksekød som det
mest populære kød til madlavning,
Og ikke uden grund, magert, velsmagende og overkommeligt i pris.
Jeg laver den efter sous vide metoden, men opskriften er også med
den almindelige metode.
Vi går til den.
Ingredienser.:( 2 pers)
2 – 4 stk. kyllingebryster med skind
200 – 350 g pølsekød, krydret
4 spsk. Smør, smeltet
225 g champignon, vilde skåret i skiver
3 spsk. Mel
3½ dl. Kalvekødsbouillon
1 dl. Hvidvin eller æblemost
½ tsk. Paprika, ungarnsk
1/4 tsk. Salt
1/4 tsk. Peber, hvid
1/4 tsk. Basilikum
1 stk. porrer
50 g karotter
200 g små kartofler
Lidt rød peber
Forvarm ovnen til 180 gr alm. Ovn
Skær brysterne af kyllingen
Stik forsigtig en kniv under kyllingeskindet og løft
Stop lige store dele pølsekød ind mellem bryste og skind
Pensl med smør
(læg kyllingebrystet i en plastpose med lidt smør, salt og peber, vaccumer
posen Læg posen i sous videren ved 61 gr. I 1 time)
Læg kyllingebrystet i et ildfast fad og steg i 15 min.
Krydr med salt og peber
Smelt det resterende smør
Skyld og orden grøntsagerne
Skær dem ud i mundrette stykker
(Læg dem i vaccumposer med lidt smør og salt Vaccumer poserne
Læg dem i sous videren ved 84 gr. I 1 time.)
Damp grøntsagerne eller kog dem
Sauter champignonerne
Øs champignonerne over kyllingebrystet og steg i endnu 15 min.
Smelt smør i en lille gryde og tilsæt mel
Kog over svag varme i 5 min.
Tilsæt bouillon, vin og krydderier
Småkoger i 5 min
Hæld blandingen over kyllingebrystet og steg i endnu 10 min.
Anretning læg kyllingebrystet på tallerken
Hæld champignonsovsen ovenpå
Server med dampede grøntsager.
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Hotelkylling med grøntsager,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar