Gulerodskagen blev først populær i det 20.århundrede, fordi den skulle
være mindre usund end andre kager. Den første moderne gulerodskage,
med orange glasur, påstås at være blevet bagt i Texas af Viola Schlicting,
der brugte en gammel tysk opskrift som udgangspunkt.
Bageriet kalder.
Ingredienser:( 4 – 6 pers.)
150 g gulerødder
80 g valnødder eller alm. Nødder/mandler
115 g rørsukker
1 spsk. Farin, brun
125 g smør, blødt
2 stk. æg
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 stk. ingefær, stødt
½ tsk. kardemomme, stødt
Lidt smør til springformen
En springform på ca. 18 cm i diameter
Citronfrosting:
200 g flødeost, naturel
75 g flormelis
½ stk. citron øko, skal og saft
Tænd ovnen på 180 gr.
Vask gulerødderne og riv dem groft
Hak nødderne groft
Rør sukker og smør sammen i en skål
Tilsæt æggene, 1 ad gangen
Rør rundt
Bland mel, bagepulver og krydderier i en skål
Sigt det i dejen og vend gulerødder, nødder i
Smør springformen med smør og hæld dejen i
Bag kagen i ca. 45 min.
Prøv med en strikkepind, om kagen er gennembagt
Der må ikke hænge fugtig dej på, når du stikker strikkepinden ind i
midten af kagen og trækker den ud igen.
Lad kagen køle af i formen, på en rist.
Citronfrosting:
Rør flødeost med flormelis, og smag til med citronsaft
Og fintrevet citronskal
Smør frostingen på den afkølede kage.
Pynt af med tynde strimler af citron og gulerod
Det er tid til smagsprøve.
Dagens kage, Gulerodskage med citronfrosting, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar