Hovedret.: Grillet Kalvefilet med spicy svampesauce og
avocadosalat
Dessert.: Brændte figner på marengsbund og med karamelsauce
Efterhånden synger det på sidste vers, med at grille for i år.
Det har ikke været den bedste sæson, men tåleligt,
derfor slutter vi sæsonen af med en lækker kalvefilet,
grillet eller stegt efter den gammeldags metode.
Mør og lækker, med lidt mere morderne tilbehør,
som smager helt fantastisk.
Vi skal til den.
Ingredienser.:(4 pers)
8oo – 1000 g kalvefilet
200 g svampmix, frost
1 stk. rød peber
1 stk. chili
3 – 4 stk. skalotteløg
2 – 3 fed hvidløg
2 – 3 stk. laurbærblade
1 dl. Piskefløde
1 spsk. maizena
Olivenolie/smør
Chili, pulver
Soja
Engelsk sauce
1½ – 2 spsk. Balsamico,
hvid Rønnebærgele eller ribsgele
Evt. kulør
Avocadosalat.:
2 stk. avokadoer, modne
1 – 2 stk. tomater
2 spsk. balsamico, hvid
Salt
1 kg små kartofler
Start med at soigner kalvefileten
Rids den i et harlekin mønster på fedtsiden
Krydr med salt og peber
Kalvefileten brunes af på alle sider, direkte varme på grillen
Flyttes til indirekte varme i ca. 20 – 30 min
Sæt en foliebakke med lidt vand under risten og kalvefileten
Brug et stegetermometer det skal vise 58 – 60 gr på det tykkeste sted
Har du ikke et stegetermometer, skal den give lidt efter
når du trykker på stegen
Når stegen er færdig, skal den hvile i ca. 10 – 15 min.
Tildækket løst med et viskestykke
Sæt gryden med kartofler over varmen
Kog dem møre i ca. 10 – 15 min.
Skær rød peber i tern, løg i grove tern og hvidløg fint snittet
Tag en pande eller gryde, gerne med lidt høje kanter,
sæt den over god varme
Kom lidt olie/smør på panden/ gryden
Sautere peber, skalotteløg og hvidløg
Tilsæt svampene og 1½ – 2 spsk. balsamico og lad det
hele simre i ca. 10 min
Tilsæt piskefløde og kulør
Tilsæt chili fint hakket, og laurbærblade, lad retten simre i
yderlige 10 min
Smag til med chili pulver, soja, peber, engelsk sauce
og rønnebærgele
Juster konsistensen med lidt maizena udrørt i koldt vand,
hvis man ønsker saucen tykkere.
Når stegen har trukket, skæres den ud i pæne skiver
Klar til servering
Avocado og tomater skæres i mundrette stykker
Vendes med hvid balsamico og et nip salt
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Grillet Kalvefile med spicy svampesauce og
avocadosalat, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Brændte figner på marengsbund med karamelsauce
En nem, hurtig og lækker dessert, som kan bruges
i mange sammenhænge.
Ingredienser.:(4 – 6 pers)
8 stk. æggehvider
400 g sukker
Karamelsauce.:
260 g sukker
2½ dl. Fløde
4 spsk. smør
½ spsk. brun farin
Figner.:
6 – 8 stk. figner, friske
1 stk. appelsin, saft og skal, økologisk
5 spsk. rørsukker
4 – 5 dl. Piskefløde
Start med at sætte ovnen på 140 – 150 gr
Pisk æggehviderne meget stive
Pisk sukkeret i lidt af gangen, pisk til sukkeret er opløst
Bruger du florsukker går det hurtigere
Tag en bageplade med bagepapir
Tegn en cirkel på bagepapiret ca. 20 – 22 cm i diameter
Kom marengsmassen inde i cirklen og næsten ud til kanten af cirklen
Bag den i ovnen i ca. 60 – 90 min
Lad den køle helt af på en rist inden du løser den fra papiret
Skær fignerne i halve og læg dem i en ildfast fad med snitfladen op
Dryp appelsinsaft og skal over fignerne og drys med sukker
Bag dem i ovnen til sukkeret er smeltet ved 190gr.
Lad dem køle af.
Karamelsauce.:
Kom 3 – 4 spsk. sukker i en lille gryde, så det dækker bunden
Der må ikke røres i gryden, på nuværende tidspunkt
Varm op med god varme til sukkeret karamelliser
(pas på det bliver hurtigt sort)
Kom en god klat smør i gryden, nå sukkeret har fået den ønskede farve
Rør rund og kom resten af ingredienserne i gryden
Rør det igennem til saucen er glat og tykner lidt
Lad det køle af.
Ved serveringen piskes fløden til skum og fordeles
over marengsbunden
Anret fignerne ovenpå og dryp med lidt karamelsauce
Server straks med resten af karamelsaucen ved siden af.
Det er tid til servering
Dagens dessert, Brændte figner med karamelsauce, velbekomme
Ved et uheld, blev karamelsaucen blandet med svampesaucen,
så derfor er der ikke karamelsauce på billedet af desserten 🙁
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar