I foråret var jeg med i smagspanelet på Spis Bedre og fik til opgave,
at lave denne ret. Med få ingredienser fremstilles denne fantastiske
ret på ingen tid, og noget anderledes end det, man forstår ved en
traditionel wokret, men med en vidunderlig smag på så få bestanddele,
som skriger af forår/sommer og hvor timianen brænder igennem.
Vi hiver woken frem til grillen og går i gang.
Ingredienser.:(3 – 4 pers)
500 g oksekød i strimler, mørt
400 g små nye kartofler
1 spsk. Smør
1 – 1½ tsk. Salt
250 g gulerødder
2 stk løg
1 spsk. Raspolie
1 dl. Fløde
1 dl. Vand
1 bundt forårsløg
1½ – 2 spsk. Dijonsennep
Friskkværnet sort peber
1 potte timian
Start med at skrubbe kartoflerne, og halver dem
Læg dem på en rist med et stykke bagepapir og fordel smørret henover
Drys med 1 tsk. Salt
Tilbered kartoflerne på indirekte varme ca. 25 min
Vend rund nogle gange undervejs, til kartoflerne er møre
Skrab/skræl gulerødderne
Skær dem i stave
Pil løgene, og skær bund og top af
Skær løgene i både
Skær kødet i strimler, hvis det ikke er købt i strimler til wok
Brun kødet i olie i wokken eller på en stegepande ved høj varme
Efterhånden som kødet er brunet tages det over på en tallerken
Tilsæt gulerødder og løg
Steg yderligere ca. 5 min.
Tilsæt fløde og vand
Tilsæt senneppen, krydr med ½ tsk. Salt og friskkværnet peber
Tilsæt det brunede kød
Hak halvdelen af timianen og vend det i wokken
Skær toppen, det grønne af forårsløgene
Skær toppen i tynde strimler
Bland lidt af det med de grillede kartofler
Resten kommes i wokken med kødet.
Server retten med kartofler, og pynt med den resterende timian.
Dagens tallerken, Grillet Wokret med timian og grillet kartofler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar