Om det er til juleaften eller en lun sommeraften, and kan grilles
året rundt. I denne opskrift kan du både grille eller stege den på
panden i køkkenet
Det er kun fantasien der sætter grænser, her serveret med en
urtesauce og nye aspargeskartofler.
Grillen kalder.
Ingredienser:(2 – 3 pers)
2 stk. andebryst a’ ca. 160 g
1 spsk smør/olie
Salt og peber
Sauce:
1 stk. gulerod
½ stk. løg
100 g Champignoner
2 dl. Hvidvin, tør
1 tsk. tomatpure, koncentreret
1 dl. Piskefløde
Salt og peber
Varm grillen op eller panden på komfuret
Rids andebrysterne og gnid dem med salt
Læg brysterne på direkte varme med skinsiden nedad i 5 min.
(I køkkenet, brun andebrysterne af på begge sider sammenlagt 5 min.)
Herefter lægges de på indirekte varme i ca. 30 min (lægges i et ildfast
fad, eller på panden hvis den kan gå i ovnen, 200 gr i ca. 15 – 20 min.)
Hviler i 10 – 15 min.
Skæres ud i tynde skrå skiver
Saucen:
Grøntsagerne rengøres, finthakkes og sauteres på panden
Sauter et par minutter, tilsæt hvidvin
Tilsæt tomatpureen og lad det koge langsomt ind til godt det halve
Fløden piskes i saucen
Lad saucen kog til den jævnet og smag til med salt og peber
Serveres med små nye aspargeskartofler
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Grillet andebryst med cremet urtesauce og nye
kartofler, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar