En hurtig og nem ret til grillen er denne, i de fleste supermarkeder
kan man købe forkogte røget ribben, som lige skal smøres med lidt
marinade og en tur på grillen. Så er der klar til servering, og det
skal være lidt nemt, en gang i mellem.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
1 pk. Forkogte røget ribben (kan man ikke få forkogte ribben,
så kan man selv dampe dem, på grillen dagen i forvejen
https://johnfmadblog.dk/dampedeog-grillet-ribben-ethit-pa/ )
Marinade:
4 dl. Vand
50g smør
200g sukker
1 dl. Citronsaft, friskpresset
4 tsk. Worchestershiresauce
3 spsk. Dijonsennep
1 tsk. salt, groft
Tilbehør:
Årstidens salat
Flüte
Grill marinade:
Bring vand, smør og sukker i kog på en pande
Kog blandingen ved kraftig varme og uden låg
Rør af og til, skrab det sukker ned som sætter sig på kanten
Kog karamellen ca. 15 min. eller til den bliver lysegul
Træk panden fra varmen og tilsæt de øvrige ingredienser
Kog grillmarinaden ved svag varme og under omrøring ca. 5 min.
Når marinaden er afkølet, hældes den på en lille flaske (genbrug)
Pensl de forkogte ribben på begge sider med grill – marinaden
Meget gerne dagen før
Grill dem på direkte varme i ca. 1 min.
Flyttes derefter til indirekte varme i 5 – 6 min.
Pensl dem jævnlig med marinaden under grilningen
Og pas på de ikke bliver branket, da marinaden indeholder
meget sukker,Og dermed hurtig bliver sorte.
Læg flüte på brillen i ca. 8 – 10 min. indirekt varme
Så er det tid til servering.
Dagens Grill- tallerken, Grillet marinerede røget ribben med
salat og flüte. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar