• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Dampede/Grillet marinerede ribben med blandet salat og brød

6. juli 2015 by John Frøslev 2 kommentarer

Et hit på grillen er forkogte/dampede marinerede ribben, det gør lykke
når menuen stå på det. Jeg damper dem på eftervarmen i grille fra dagen
i forvejen, og dampes i 45 – 50 min. Det er jo lidt mere tidskrævende,
men ventetiden værd.  
Vi går til den.

ngredienser.:(2 pers)  
800 – 1000 g ribben  
Marinade.:
¼ dl. Olivenolie
1 dl. Tomatketchup
2 spsk. Brun farin
1 spsk. Soja sauce
1 spsk. Worcesterhiresauce
½ tsk. Cayennepeber
1 fed hvidløg
1 tsk. Løgpulver
1 tsk. Røget paprika
2 spsk. Teriyakimarinade, kikkoman
1½ spsk. Sød chilisauce
Lidt tabasco (kan udelades)
Salt og peber
(denne marinade kan gemmes i et glas og på køl, kan holde sig i flere
måneder og er også god til meget andet kød)
Start dagen i forvejen med at dampe ribbenene  
Tag en bradepande som kan gå på grillen

Læg en rist over bradepanden  
Placer ribbenene på risten  
Krydr med salt og peber  
Hæld ca. 6 – 7 dl. Vand i bunden af bradepanden  
Dæk det hele med alufolie og prik nogle huller i folien

Brug eftervarmen, sæt det på indirekte varme i 45 – 50 min med låg på

Tag det ud fra grillen og køl det ned, så hurtigt som muligt

Rengør bradepanden og læg de af kølede ribben i bradepanden    
Bland nu ingredienserne til marinaden i en skål  

Rør det hele godt sammen og lad det trække ½ time  
Smag til med salt og peber  
Smør begge sider af ribbenene med marinaden

Stil dem på køl til næste dag  
Grill dem på direkte varme i 2 – 3 min.

Vær over dem hele tiden, vend ribbenene meget tit  
Der er sukker i marinaden, så de tager hurtigt farve  
Når de har en pæn farve flyttes de til indirekte varme

Varmes godt igennem ca. 10 min med låg på  
Tages op på serveringsfadet  
Servers med en god blandet salat eller coleslaw, bagt kartoffel eller brød

Dagens tallerken, Dampede/Grillet marinerede ribben med
blandet salat og brød, velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Dampede og Grillet ribben

Previous Post: « Grillet Nakkekoteletter med pasta tomatsauce
Next Post: Grillet kyllingelår med rygben »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme