• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grillet kyllingelår med rygben

7. juli 2015 by John Frøslev 2 kommentarer

Den nemme kylling er kyllingelår med rygben, men det må også godt
være lidt nemt engang imellem. Denne gang marinerer vi kyllingelåret
i soja sauce, så pas på med saltet, da soja sauce er salt. Det er jo næsten
en selvfølge når der grilles, at der smides et par pølser på til sidst, og det
er jo en herlig spise.  
Vi tænder op i grillen og så skal vi til den.

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk. kyllingelår med rygben
1 – 1½ dl. Soja sauce, kikkoman
2 spsk. Teriyakimarinade
2 stk. rødløg
2 stk. pølser, den bedste man nu kan finde i forretningen
2 stk. pølsebrød
10 – 12 stk. små kartofler, forkogte
1 kvist timian, frisk eller ½ tsk. Tørrede
Salt og peber
Start med lægge kyllingelårene i et ildfast fad/skål  
Hæld 1 – 1½ dl. Soja sauce over kyllingelårene

Vend dem godt rundt i soja saucen  
Sæt dem på køl i et par timer, vend dem nogle gange  
Skræl/skrab kartoflerne og kog dem i 8 min.  
Køl dem ned i koldt vand  
Kom dem i et lille ildfast fad eller foliebakke  
Giv dem 1 spsk olivenolie, vend dem god rundt

Pil og hak timianen fint, drys den over kartoflerne  
Drys med salt og peber, vend godt rundt.  
Pil løgene, skær bund og top af (så det selv kan stå)  
Skær et kryds i toppen af løget 2/3 del ned  
Kom en lille klat smør ned i midten af krydset på løget  
Tag nu kyllingelårene og brun dem på grillen direkte varme  
2 – 3 min. På begge sider  
Når de er pænt brunet kommes de i et ildfast fad/foliebakke

Placer løgene ved siden af kyllingelårene  
Tilsæt 1 spsk olie/smør i fadet/bakken  
Er der låg til fadet lægges det på eller et stykke stanniol  
Fadet/bakken med kartoflerne sættes på direkte varme  
Låget lægges på grillen og kyllingerne skal nu stege i ca. 25 min.  
Kig til kartoflerne en gang imellem

Kartoflerne tages ud når der er gået 12 – 15 min.  
Brødene placeres på indirekte varme og varmes igennem.  
Så er der klar til servering og pølserne kan lægges på
indirekte varme med åben låg

Dagens tallerken, Grillet kyllingelår med rygben, løg, kartofler,
salat og brød, velbekomme  
Lige før pølserne skal serveres brunes de af på direkte varme.  

Dagens tallerken, Grillet pølse med brød, sennep og ketchup,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Grillet kyllingelår med rygben

Previous Post: « Dampede/Grillet marinerede ribben med blandet salat og brød
Next Post: Kyllingefile med fajita blanding (Mexicansk grøntsager) »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme