Teriyaki-marinade og lime giver asiatisk smag til laksen.
En hurtig og enkel ret, som imponerer og hvor alle kan være med.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
600g laksestykker med skind
2 spsk. Teriyaki-marinade
1 spsk. Sesamfrø
Sauce:
4 dl. Græsk yoghurt
1 stk. lime, revet skal af ½ lime
Saften af ½ lime
1 fed hvidløg
1 spsk. Revet frisk ingefær
1 tsk. rød chili, finthakket
½ tsk. salt, fint
Tilbehør:
Kogt ris
Tomatsalat med skivede forårsløg
Start med at lægge laksestykkerne med skindsiden nedad i et ovnfast fad
Hæld teriyaki-marinaden over, og vend stykkerne med skindsiden op
Stil det køligt og mindst i en time
Saucen:
Kom yoghurten i en skål
Rengør limen, og riv den fint
Tilsæt den revet skal til yoghurten og bland det godt
Halver limefrugten og pres saften ud af den ene halvdel
Hæld saften i yoghurtsaucen
Pil hvidløget, og pres det ned i yoghurtsaucen.
Skræl et stykke ingefær, riv det fint
Bland det i yoghurtsaucen
Flæk chilien, og fjern kerner og de lyse hinder som sidder
inden i chilien, skær den i tynde strimler, vend dem og skær
dem ud i små firkantede tern
Smag yoghurtsaucen til med salt og peber, stil den på
køl til serveringen
Tænd for ovnen sæt den på 200gr
Laksestykkerne vendes igen så skindsiden ligger nedad
Hæld marinaden fra, men gem den
Drys sesamfrø på stykkerne
Bag laksen på midterste rille i ovnen i ca. 15 min.
Kog ris efter anvisning på emballagen, når risene næsten er kogte
Tilsættes den gemte marinade fra fisken
En hurtig lille salat af røde tomater i tern og lidt snittet forårsløg
Server laksen varm med kold sauce, ris og salat
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Teriyaki-marineret Laks med ris og tomatsalat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar