• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grill-køller med avocado salat og brasede kartofler

2. juli 2017 by John Frøslev 1 kommentar

En lidt ny udskæring fra grisen, og som har fået navnet Grillkøller.
Grillkøller er spolebenet i skanken/anklen på grisens forben.  
Spoleben er en af de udskæringer, man sjælden støder på i dag,
og det er en skam, for de smager fortrinligt.  
Det et en god idé at bestille dem hos slagteren/supermarked,
et par dage før at du skal bruge dem.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 pers)  
1 – 2 stk. grillkøller ca. 400 gr
1 spsk. Smør/olie
Salt og peber
3 – 400 g kartofler, kogte og kolde
1 stk. salathoved
2 stk. tomater
1 – 2 avocadoer, modne
Evt. sorte oliven
Dressing:
1 spsk. Vineddike
2 – 3 spsk. Olivenolie
½ tsk. spidskommen, stødt
¼ tsk. chili, stødt
Salt og peber
Start med køllerne, kog dem i ca. 1½ time, sammen med
urter efter eget valg  
Eller smid dem i sous viden i 2½ timer på 59 gr.  
Grill dem på direkte varme i grillen, til de har en pæn kulør

Sæt en pande over varmen med lidt smør/olie  
Skær de kolde kartofler i mindre stykker og bras dem på panden  
Lige før kartoflerne er færdige tilsættes en ½ kop sort kaffe  
Steger til kaffen er væk og kartoflerne er klar til servering  
Pisk dressingen sammen og vend den i salaten

Skyl og slyng salaten, pluk den i mindres stykker  
Skyl tomaterne og skær dem i både

Halver avocadoen, udsten den og træk skallen af  
Skær frugtkødet i både  
Server med de grillede grillkøller, brasekartofler og salat.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Grillkøller med avocadosalat med brasede kartofler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Grill-køller med avocado salat og brasede kartofler

Previous Post: « Timiankylling og spinatsalat med jordbær
Next Post: Ciabattaboller »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme