• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Ciabattaboller

4. juli 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Italienske Ciabattaboller er en fryd for ganen, den lange hævetid giver
en luftig krumme, fordi dejen får tid til at udvikle sig og blive smidig.
Bollerne bages ved høj varme, og med vand i bunden af ovnen, giver den
lækreste sprøde skorpe.  
Bageriet kalder.

Ingredienser:(ca. 14 stk.)  
400 g hvedemel
200 g durummel
5 g Gær
5 dl. Vand
1½ tsk. salt, fint
Bland gær, vand og salt, og tilsæt derefter durummelet

Rør rundt til melet er opløst, tilsæt derefter hvedemel  
Rør til dejen er ensartet

Den skal stadig være våd, når den sættet til hævning  
Dæk dejen til og sæt den i køleskabet natten over

Næste morgen vendes dejen ud på et meldrysset bord  
Sigt durummel over dejen  
Brug en spatel eller dejspade til at skære dejen ud

Flyt forsigtigt bollerne over på en bageplade beklædt med bagepapir

Bag bollerne ved 240 gr, og vent til ovnen er helt varm  
Bag ciabattabollerne midt i ovnen i ca. 20 min  
Sæt en lille skål/bradepande med lidt vand i bunden af ovnen  
Så de får en gylden og sprød skorpe

Tag bollerne ud af ovnen, lad dem køle af på bageristen

Det er tid til servering.

Dagens bagværk, Italienske Ciabattaboller, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Ciabattaboller

Previous Post: « Grill-køller med avocado salat og brasede kartofler
Next Post: Stegt havkat med ærtepure, dampede nye gulerødder, nye kartofler med citronfløde »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme