En lidt ny udskæring fra grisen, og som har fået navnet Grillkøller.
Grillkøller er spolebenet i skanken/anklen på grisens forben.
Spoleben er en af de udskæringer, man sjælden støder på i dag,
og det er en skam, for de smager fortrinligt.
Det et en god idé at bestille dem hos slagteren/supermarked,
et par dage før at du skal bruge dem.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 pers)
1 – 2 stk. grillkøller ca. 400 gr
1 spsk. Smør/olie
Salt og peber
3 – 400 g kartofler, kogte og kolde
1 stk. salathoved
2 stk. tomater
1 – 2 avocadoer, modne
Evt. sorte oliven
Dressing:
1 spsk. Vineddike
2 – 3 spsk. Olivenolie
½ tsk. spidskommen, stødt
¼ tsk. chili, stødt
Salt og peber
Start med køllerne, kog dem i ca. 1½ time, sammen med
urter efter eget valg
Eller smid dem i sous viden i 2½ timer på 59 gr.
Grill dem på direkte varme i grillen, til de har en pæn kulør
Sæt en pande over varmen med lidt smør/olie
Skær de kolde kartofler i mindre stykker og bras dem på panden
Lige før kartoflerne er færdige tilsættes en ½ kop sort kaffe
Steger til kaffen er væk og kartoflerne er klar til servering
Pisk dressingen sammen og vend den i salaten
Skyl og slyng salaten, pluk den i mindres stykker
Skyl tomaterne og skær dem i både
Halver avocadoen, udsten den og træk skallen af
Skær frugtkødet i både
Server med de grillede grillkøller, brasekartofler og salat.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Grillkøller med avocadosalat med brasede kartofler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar