En kotelet er en få cm tyk skive kød med ribben, der udskæres
af kammen. De mest almindelige er svinekoteletter, kalvekoteletter
og lammekoteletter.
Af svin anvendes også nakkeudskæringen til koteletter, som kaldes
nakkekoteletter. Svinekød eller flæsk er kød fra gris. I daglig tale
bruges flæsk om svinets fede partier, mens de magre kaldes kød.
Svinekød er det mest almindelige kød for kinesere, thailændere,
vietnamesere og til en vis grad amerikaner.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 pers.)
2 stk. Nakkekoteletter eller koteletter a’ ca. 180 g
Marinade:
2 spsk. Balsamico, mørk
2 spsk. Honning
2 spsk. Dijonsennep
1 spsk. Soyasauce
Stegte grønne bønner:
200 g grønne bønner, frosne
3 spsk. Olivenolie
1½ tsk. Salt, groft
Topping:
40 g fetaost i brud
Tilbehør:
Ovnstegte kartofler
Kartofler skåret i både
Vendt i olie, salt og paprika
I ovn ved 200 gr. i 35 min.
Start med marinaden, gerne dagen før, bland alle
ingredienserne til marinaden sammen
Kom nakkekoteletterne i marinaden og marineres så længe
som muligt min. 30 min, gerne dagen før
Stil ovn på 225 gr varmluft
Kom de frosne bønner i en skål og vend dem med olivenolie og salt
Læg dem på et stykke bagepapir i en bradepande
I ovnen i ca. 25 min, vendes undervejs
Tag dem ud og server straks med brud af fetaost
Varm en pande med olie og steg nakkekoteletter i 3 – 4 min
På hver side ved medium til høj varme
Pas på det ikke brænder på, (der er meget sukker i marinaden)
Læg derefter nakkekoteletterne i et ildfast fad/bradepande med låg, og
sæt dem i ovnen 225 gr. varmluft i 8 min. og hold dem lune
Kog den resterende marinade af på panden så det tykner i ca. 3 min
Hæld den nedkogte marinade over nakkekoteletterne
Kartoflerne skæres i både
Vendes i olivenolie, paprika og salt
Sættes i ovnen 200 gr. i 35 – 45 min.
Server med lidt friske krydderurter og de ovnstegte bønner og kartofler
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Glaserede nakkekoteletter med ovnbagte
sprøde bønner og fetadrys, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar