Efter en tur hos fiskemanden, blev det til rødspætter. Fladfisk er en
lækker spise og meget gerne på ben, altså hele fisk. Fileter kan også
gå, men skal behandles varsomt.
Rognen fra en række fisk serveres rå som en særlig delikatesse, fx rogn
fra stør som kaviar, rogn fra stenbider som uægte kaviar. Rogn fra fisk
som søtunge og rødspætte kan steges og servers som garniture.
Køkkenet kalder.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. rødspætter, mellemstore
Salt og peber
3 – 4 spsk. Rugmel
2 spsk. Smør
2 spsk. Olie
Fyld.:
60 g rejer
8 – 10 stk. champignon
Bechamelsauce.:
1 spsk. Smør
1 spsk. Mel
Salt og peber
1 – 1½ dl. Mælk
Lidt muskatnød eller sherry
100 – 150 g remoulade
1 stk. citron
Pynt.
Citronbåde, rejer og champignon
Fisken skylles og renses for urenheder
Salt fisken i ca. 20 min
Lav nu en bechamel sauce
Hak rejer og champignon fint
Sæt en pande over god varme med lidt olie
Sauter rejer og champignon let
Tag lidt bechamel sauce fra og bland rejer og champignon i
Smag til med salt og peber
Skyl fisken fri for salt
Træk rognen ud af fiskene
Stop blandingen af rejer og champignon, ind der hvor rognen var
Skær evt. en lidt større lomme til fyldet
Vend fiskene i rugmel, der er blandet med salt og peber
Varm en pande op til god varme
Tilsæt smør og olie
Steg fiskene gyldenbrune først på oversiden ca. 5 – 6 min
Vendes og steges ca. 4 min på undersiden
Sluk for varmen og steg færdig på eftervarmen
I den resterende bechamel sauce tilsættes ca. 150 g remoulade
Varmes forsigtig op på svag varme
Smag til med evt. mere remoulade og citronsaft.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Fyldte rødspætte med rejer, champignon og
remoulade sauce, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar