Bøf skrives på mange måder, men er dog også et udtryk
for tilberedningen. En skive oksefilet, der er banket med en
kødhammer, bestrøet med salt og peber og stegt i smør på en
pande kaldes fransk boeuf.
Anrettes bøffen med løg, kaldes den engelsk bøf, med
hovmestersmør fransk bøf
Den benævnes efter det tilbehør, den serveres med, for eksempel
bøf á la béarnaise, når den serveres med bearnaisesovs.
Ja, kært barn har mange navne, jeg bruger i dag et stykke
oksemørbrad og det skulle det jo ikke blive ringere af.
Køkkenet kalder.
Ingredienser.:(2 pers)
500 g oksemørbrad, flækket på langs
150 g Haricots Verts, bønner frost
100 g champignon, i skiver
to skive smør
2 skiver citron
4 stk. grønne asparges
50 g persille, fint hakket
300 g pomme fritter
Start med at pudse mørbraden af, fri for sener og fedt
(jeg fik en mørbrad som ikke helt var så mør, som normalt
en mørbrad skal være, så en tur i sous vide’ren løste problemet,
så blev den lækker mør og perfekt stegt.)
Bøfferne vakuumpakkes til sous vider’en med salt, peber og en klat smør
54 gr og 1 time i sous vider’en
Grilles på en grill – pande i 2 – 3 min på hver side
Tages af panden og pakkes i stanniol 5 – 10 min.
Tilsæt champignon til panden og rist dem i 5 – 6 min.
Sæt en lille gryde over varmen til bønnerne
Tilsæt en klat smør og lidt vand, varm dem forsigtig op
(jeg glemte at anrette bønnerne på tallerkenen, da billedet
blev taget, sorry)
En skiver smør lægges på citronskiven og på toppen
lidt finthakket persille.
Pomme fritterne kommes i fritøsen eller en gryde med olie
Steger gyldne og tages op på fedtsugende papir, drysses med groft salt
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Fransk Boeuf med svampe, pomfritter, persille
smør og asparges, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar