Porre er en løgplante, der almindeligt dyrket som grønsag.
Den menes at have været anvendt i mere end 4000 år.
Porre er en toårige urteagtig plante med en opret, stiv væsk.
Bladene danner en lang cylinder af tætpakkede bladskeder.
En meget benyttet grønsag i supper, tærter og gratinér.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(4 pers.)
3 stk. porre
500g hakket Kalv og Flæsk 12 – 14%
1 stk. æg
1 stk. løg, lille og revet
1 spsk. Hvedemel
1 dl. Havregryn
1 dl. Vand
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
50g Pankorasp
Olie/smør
4 spsk. Eddike
4 spsk. sukker
Tilbehør:
Kartofler Gulerødder/karotter
Porrerne skylles og renses
Skæres i tynde ringe (som løg) så bliver de nemmere møre
Koges møre i let saltes vand ca. 10 – 15 min. sammen med
toppen af porrerne
(Gem kogevandet og kog grøntsagerne sammen med
porrerne i kogevandet)
Kom de kogte porre i en si, og tryk vandet fra porre ringene,
kasser toppen
Gem porrerne på køl til senere
Kødet røres til fars med æg, mel, havregryn, vand, salt og peber
Sæt farsen på køl i ca. ½ time
Tag et stykke bagepapir og læg det på bordet evt. en bagemåtte under
Drys lidt rasp på papiret
Placer en firkantet ring på bagepapiret med rasp
Læg en spiseske fars i formen og tryk det helt ud til kanten
Firkanten af fars skal være ca. 8 x 8 x 1 cm
Læg nu ca. en spsk. af porrerne på midten af farsen
Tag fat i bagepapiret og rul farsen omkring porrerne, så du får en tyk
Pølse med rasp rundt om
Fortsæt til farsen og porrerne er brugt op, ca. 9 stk
De farserede porrer steges i olie/smør på en pande
Til de er gyldne på begge sider
Læg de brunede porre i et ildfast fad (Det antal som man regner
med at bruge, resten fryses)
Spray eller smør med olie/smør henover de farserede porrer
Steges nu i ovnen på 200gr. i ca. 20 min.
Lav en opbagt sovs af kogevandet fra grønsagerne
Tilsæt 4 spsk. Eddike og 4 spsk. Sukker, prøv dig frem hvor
sur/sød du ønsker saucen.
Lad saucen koge et par minutter og er derefter
Klar til servering.
Dagens tallerken, Farseret porrer med kartofler, gulerødder og
sur/sød sovs, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar