I dag komponerer vi en dejlig farsret, specielt til de mange
husmødre som har ude-job.
Denne ret kan tilberedes om morgenen og så stillet koldt,
indtil den skal i ovnen ca. 50 min. før den skal spises.
Smager vidunderligt med stuvet ærter og gulerødder.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(4 pers.)
250 g Oksefars
250 g Flæskefars
1 stk. æg
2 dl. Vand
1 dl. Hvedemel
2 stk. løg
2 stk. æbler
1 pk. bacon
Salt og peber
Start med at pille løgene og skræl æblerne
Rør det hakkede kød med æg, mel, vand, salt og peber
Til en fin fars
Hak løgene og skær de skrællede æbler i fine tern
Tag et ovnfast fad på ca. 1 liter
I bunden lægges et lag fars
Her over et lag hakket løg og æble
Så fars og igen æble og løg
Og til sidst fars
Der dækkes med skiver af bacon
Steg farsretten i ca. 50 min ved 210 gr
Server retten direkte fra fadet med stuvede ærter og gulerødder
Evt. en grøn salat
Stuvede ærter og gulerødder:
250 g ærter/gulerødder
2½ dl. Vand
25 g flydende fedtstof/smør
2½ spsk. Mel
1 tsk. sukker
Salt og peber
Kom ærter og gulerødder i en lille gryde, direkte fra frost
Tilsæt 2½ dl. Vand til gryden med ærter og gulerødder
Kog op og lad det simre i ca. 10 min
Rør en smørbolle af fedtstof/smør og mel
Rør det glat og blank
tilsæt smørbollen lidt ad gangen til ærter/gulerødder
tilsæt så meget smørbolle til den ønskede konsistens er opnået
Smag til med salt, peber og sukker
så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Chefkokkens favorit med stuvede gulerødder/ærter
og kartofler, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar