Siden bondestenalderen (1700 f. kr.) har den velsmagende, let sødlige byg
været utrolig populær i hele Norden. I de sidste 50 år er byggen dog blevet
lidt glemt, men er nu genopdaget med det nye, nordiske køkken. Den fine
smag får følgeskab af et højt fiberindhold.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
2 dl. Vand
7 ½ dl. Mælk
200g valsede byggryn
1 tsk. groft salt
3 stk. Løg, grofthakkede, (ca. 300g)
3 stk. halve pære i tern
4 dl. Græsk yoghurt 10%
150g tyttebærsyltetøj
Start med at bringe vand og løg i kog i en tykbundet gryde
Kog løgene ved jævn varme og under låg i ca. 2 min.
Tilsæt mælk, byggryn og salt
Bring grøden i kog og kog ved svag varme og under omrøring i
ca. 10 – 15 min.
(En nem måde at få rørt rundt i gryden på, mens man laver noget
andet)
Smag til evt. med mere salt
Er grøden blevet for tyk, fortynd den med lidt mælk/vand
Kom grøden i portionsskåle/tallerkener
Pynt med lidt pæretern, yoghurt og tyttebærsyltetøj
Server resten af pynten til grøden.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Byggrød med yoghurt, tyttebær og pærer,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar