Almindelig boghvede er en urt der hører til pileurt-familien,
Med oprette stængler i op til 60 cm. Frugten er en lille, trekantet nød,
der i form kan minde om bøgens frugt, bog.
Boghvede er egentlig ikke en kornart, med dens frugt ligner korn meget
i sin sammensætning og betragtes normalt som en kornart. Meget sund
og nærende og indeholder ikke gluten
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 pers.)
150 g boghvedemel
1 stk. æg
½ tsk. fint salt
3 – 3½ dl. Vand
Fedtstof til bagning smør/olie
Fyld:
½ stk. løg
1 fed hvidløg
150 g spinat
2 stk. æg
1 pk. Bacon, sliced
100 g Frisk ost, Philadelphia eller gedeost
½ – 1 dl. Fløde
2 – 3 spsk. Olie
Salt, peber og muskatnød
Lidt revet ost til gratinering
Bland boghvedemel og salt sammen, sigt det ned i en skål
Rør ægget i til en tyk dej
Tilsæt vand lidt ad gangen, rør til dejen er jævn og ensartet
Dæk skålen til med et viskestykker
Lad dejen hvile på bordet i ca. 30 min.
Steg lidt tykke pandekager gyldne i lidt smør/olie
Ved middel varme ca. 2 min. på hver side
Dejen skal fordele sig jævn ret hurtigt, så man undgår alt for tykke og
bløde pandekager
Mængden af dej afgøres af pandens størrelse og
Her må du prøve dig lidt fem, denne mængde giver ca. 4 stk.
Fyld:
Løg og hvidløg hakkes fint og sauter i lidt olie til de er klare
Vend spinaten på panden sammen med løg og hvidløg
Til spinaten falder sammen, krydr med salt og peber
Tages fra panden og lægges i en si, så væden kan dryppe fra
Hæld evt. væske fra panden
Steg bacon sprødt på panden
Tages af panden og lægges på fedtsugende papir
Steg spejlæg på den varme pande i lidt smør/olie
Bland ost med fløde og rør godt til en cremet masse
Tilsæt spinat, løg, hvidløg, salt, peber og muskatnød
Smør blandingen ud på pandekagerne og
Læg spejlægget ovenpå spinatblandingen i den ene side
Top med sprødt bacon
Fold halvdelen af pandekagen ind over spejlægget/bacon
Læg dem i et ovnfast fad og drys ost henover
Sæt fadet i en forvarmet oven i ca. 10 min ved 200 gr.
Til osten er smeltet, læg et par tomatskiver på toppen
Det er tid til servering evt. sammen med en blandet salat
Dagens tallerken, Boghvede madpandekage med spinat, bacon
og spejlæg, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar