Jeg er i det nostalgiske hjørne i dag, og tænker tilbage på
”Pigernes Kro” eller som den oprindelig hed Vindbyholt kro.
”Pigernes Kro” lå ved landevejen mellem Køge og Præstø i
Vindbyholt, lige overfor Vindbyvold, den blev opført i 1623
og var en smuk gammel stråtækt bygning, hvor folk valfartede
til for at nyde en af kroens specialiteter, bacon med porrer.
”Pigernes Kro” brændte ned i 1992, og er ikke siden blevet
genopført, den store uberørte grund hvor kroen lå,
ses stadig i dag.
En lille nem og hurtig ret, serveret som en frokostret eller til en
dag hvor man ikke har behov for det helt store.
Vi skal til den.
Ingredienser.:(2 pers)
500 g bacon, røget
8 stk. porre a’ 7-8 cm
30 g smør
30 g mel
2½ dl. Porrevand
2½ dl. Tomatpure
Lidt fløde
Salt 1
knivspids karry
Start med at skære porrerne ud i stykker på ca. 7-8 cm. Længde
Porrerne koges møre i saltet vand ca. 15 min
Porrerne lægges på et serverings fad
Smørret smeltes i en gryde
Bages af med melet og spædes med porrevand og tomatpure
Smages til med krydderier og lidt flød
Bacon skæres i tynde skiver
Sprødristes på panden
Lægges på serveringsfadet sammen med porrerne
Sovsen hældes over porrerne inden serveringen
Og der er klar til serveringen med et godt stykke brød
og lidt ekstra sovs til.
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Bacon med porrer, tomatsovs og groft rugbrød,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar