En Thailandsk inspireret ret med ris, og i kender det sikkert. Når man
koger ris, så får man kogt alt for mange og der er næsten altid halvdelen
tilbage, jeg kender det udmærket.
Men her er en ret hvor du kan bruge de overskydende ris næste dag i
retten. Du kan også fryse risene ned i en pose og bruge den på et senere
tidspunkt i retten.
Køkkenet kalder.
Ingredienser.:(2 pers)
1½ – 2 dl. Ris, meget gerne kogte
3 – 4 stk. forårsløg
1 -1½ spsk. Olie
1 tsk. Karry
3 stk. æg
½ – 1 tsk. Sambal oelek, stærkt
1 spsk. Soyasauce
1 spsk. Oystersauce
Salt og peber
100 g ærter,fine
100 – 150 g rejer
Evt. koriander og citron
Tilbehør.:
2 stk. gulerødder
1 stk. æble, i tynde både
Kog risene, hvis du ikke bruger kogte ris fra dagen i forvejen
Skær forårsløgene i ringe
og svits forårsløgene i olie på en dyb pande, (sauterpande)
Tilsæt karry og svits det med
Tilsæt risene og svits dem i 4 – 5 min
Vend hele tiden rundt i risene, så de ikke brænder på
Slå 3 æg ud i en lille skål
Pisk æggene sammen
og vend dem i risblandingen
Steg så der hele tiden vendes rundt i retten og æggene fordeler sig
Tilsæt ærter og varm det godt igennem
Smag til med sambal oelek, sojasauce, oystersauce, citronsaft,
salt og peber. Til sidst tilsættes gulerodsstrimler og rejer, men gem
nogle af rejerne til pynt
Tilsæt tynde æblebåde, læg låg på og træk panden fra varmen,
trækker i 4 – 5 min.
Pynt retten med rejer, koriander og evt. citronbåde.
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Asiatiske stegte ris med æg og rejer,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar