Andebryst og dets plads i det danske køkken forbindes oftest
med juleaften eller mortensaften. Det er dog ikke kun til højtider,
at det er oplagt at spise andebryst,
Det kan spises med velbehag, hele året rundt.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(2-4 pers.)
2 stk. andebryster
Salt og peber
2 kviste timian
1 spsk. Olie
Start med at skylle andebrysterne og dup dem tørre med køkkenrulle
Skær skindet i et harlekin mønster og gnid skindet med salt og peber
Læg andebrysterne på en kold tør pande med og skindsiden nedad
Varm nu panden op til god varme og steg andebrysterne ca. 1-1½ min.
på hver side
Tilsæt et par kviste timian til panden med andebrysterne,
Lad dem blive på panden, under hele stegningen
Vend dem når de er brunet på skindsiden og brun dem på
den anden side
Når andebrysterne er brunet på begge sider, lægges de i et ildfast fad
Steger færdig i ovnen på 180gr. i 20 – 30 min.
Tages op af fadet og lægges på spækbrættet og hviler i ca. 10 min.
Skæres derefter ud i tynde skiver. Panden koges af med 1½ dl. Fond,
gerne and eller vildt. Hældes derefter over i en kasserolle jævnes med
lidt mel eller maizena
Sukker smeltes på panden
Når sukkeret er næsten smeltet, trækkes panden fra varmen og
der tilsættes en god klat smør, tilsæt de skyllede
kartofler til sukkerblandingen.
Når der er lavet sukkerbrunet kartofler og varmet rødkål
Så er det tid til servering
Dagens tallerken, Andebryst med brunede kartofler og rødkål,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar