• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Zebrasteak med æbler

2. juni 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag skal vi prøve noget nyt, og måske også noget som strider mod
manges synspunkt.  Vi skal jo prøve noget nyt ind imellem og når
opdræt kan foregå under kontrolleret forhold syntes jeg det er ok.  

Zebraen lever i fuldkommen frihed på Sydafrikas savannes. Nedlæggelsen
af dyrene foregår under streng kontrol af myndighederne. Kødet er meget
lækkert i struktur og smag.
vi kigger på det.

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk. zebrasteaks ca. 250 g
1 stk. madæble
15 g brun farin
25 g smør Olivenolie
1 spsk citronsaft
Lidt brun rom
Salt
Peber    
Start med at skrælle kartoflerne og selleri  
Skær dem i grove stykker  
Kom dem i en gryde med vand, kog dem meget møre ca. 25 – 30 min

Mos dem til kartoffel/sellerimos  
Tilsæt evt. lidt fløde/mælk  
Smag til med salt og peber  
Kom kartoffel/sellerimosen i et ildfast fad  
Stik små smørstænger ned i mosen  
Gratiner mosen i ovnen på 200 gr i ca. 20 min

Tænd evt. for grillen de sidste 5- 10 min, så mosen får lidt markeringer
på toppen
Skræl æblet og skær det i skiver  
Jeg bruger sådan en lille billig fancy maskine som er blevet in igen, den
er genial skræller, skærer i skiver og skærer kernehuset ud samtidig.

Drys sukker over æbleskiverne

Æblerne dampes meget forsigtigt i smørret på middel varme i 3 – 4 min  
Alt efter hvilken sort æble man bruger, prøv dig frem.

Dampes på begge sider, hvor de nærmest bliver karamelliseret

Hold æblet varme, træk panden fra varmen og lad den stå  
Lige inden serveringen, trækkes panden over varmen igen og får
lige en opvarmning meget kort, kun lige så karamellen smelter igen.
Steakene steges, varsomt i olie ca. 3 – 4 min på hver side,
moderat til god varme.

Krydres med salt og peber  
Tag steakene af panden og lad dem trække ca. 5 – 6 min.  
Kog panden af med citron og rom  
Hæld lidt stegesky på tallerkenerne  
Læg en steak på og læg æbleskiverne ved siden af
Server gratineret kartoffel-sellerimos til
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Zebrasteak med æbler, gratineret mod og salat,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

PS.:
smagen er fantastisk, umuligt at sammenligne med noget andet, kødet er
meget mager og fint i strukturen og fantastisk mørt. Skal steget med
varsomhed, kan varmt anbefales.

Print opskrift

Skrevet i: Diverse Tags: Zebrasteak med æbler

Previous Post: « Panko – rasp
Next Post: Knapost med kommen »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme