• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Panko – rasp

1. juni 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Jeg skriver tit, at der skal bruges panko rasp i opskriften, mange er måske
usikker på hvad panko rasp er.  Japansk panermel også kaldet panko-rasp,
som laves af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket
giver brød uden skorper.  

Den har en mere sprød og luftig tekstur end de fleste europæiske brød og
absorberer ikke olie og smør når den steges, hvilket resulterer i et lysere
lag.  Den europæiske rasp er produceret af tørt ristet hvidt brød. Jeg bager
gerne et sigtebrød eller sandwich brød, skærer skorpen fra og laver panko
rasp af det, eller et stykke brød der er blevet til overs fra en frokost.  

Alt kan bruges når bare det er hvid brød. Og så er det billigere, jeg har set
priser på panko rasp fra 50 – 200 kr. pr. kilo.  Nu er et kilo jo selvfølgelig
også meget, men alligevel bliver det en kostbar panering. Nu sender vi god
nok ikke strøm igennem brødet, men tørrer det i ovnen.
Vi går til den, det er så nemt.

Ingredienser.:
Hvidt brød
Start med at skære skorpen af brødet

Skær brødet i store stykker som kan gå i foodprocessoren  
Kør brødet på den grove skive eller riv det på et rivejern, groft

Tænd ovnen, og sæt den til 100 gr  
Fordel det revet brød i en bradepande  
Sæt det i ovnen i 10 min  

Kør lidt rund i brødkrummen og fordel det igen, så skal det have 10 min igen.  
Det gøres 3 gange i alt, derefter skrues ovnen op til 150 gr og der skal det
så have 10 min igen  

Det tørrede rasp er nu klar og afkøles helt  
Kommes i plastposer, tryk så meget luft ud af posen som du nu kan.  
Jeg vacumerer dem, det er så nemt når man har en vacummaskine,
men unødvendigt.

Dagens Panko rasp, opbevares tørt gerne i fryseren, hvor det kan holde sig i
meget lang tid.  God fornøjelse.
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Tilbehør Tags: Panko rasp

Previous Post: « Makrel i gelé
Next Post: Zebrasteak med æbler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme