• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Knapost med kommen

3. juni 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Jeg bliver helt nostalgisk når jeg hører eller ser ordet knapost. Så kommer
jeg til at tænke på mine sommerferier, som barn hjemme hos min farmor
og farfar.    

De havde en gård nede på Midtsjælland og hver gang jeg kom på ferie
lavede min farmor knapost. Så følte man det var sommer og ferie, jeg
syntes det har en helt vidunderlig smag og især med kommen.    

Der er mange som ikke bryder sig om kommen, så undlader man det
bare og bruger evt. et andet krydderi man syntes om. Det er verdens
nemmeste ost at fremstille.
Vi går til fremstillingen af osten.

Ingredienser.:( ca. 500 g)  
1 liter kærnemælk, økologisk
1 liter sødmælk, økologisk
½ – 1 dl piskefløde
1 – 2 tsk. Kommen
Salt og peber
Hæld mælken (sød og kærnemælk) op i en gryde og varm den op til 30 gr

Hæld den lunken mælk op i en skål

Dæk skålen til med et rent viskestykke   
lad skålen stå på køkkenbordet til næste dag  
hæld ostemassen gennem et klæde 

(et rent viskestykke som er lagt i en si)  
Lad det stå til næste dag

Kom ostemassen op i en lille skål  
Rør osten sammen med salt, peber og kommen  
Er den for tør, tilsæt lidt fløde  
Smag til med salt og peber evt. krydderier eller krydderurter  
Skal opbevares på køl

2 bæger a’ 250 g
Så er der serveret

Dagens tallerken, Knapost på hjemmebagt rugbrød med radiser,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Tilbehør Tags: Knapost med kommen

Previous Post: « Zebrasteak med æbler
Next Post: Grillet nakkekoteletter med kartoffelpandekage og fajita »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme