• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grillet nakkekoteletter med kartoffelpandekage og fajita

5. juni 2015 by John Frøslev 1 kommentar

Efterhånden talers der meget om madspild, og det skal vi ikke have noget
af, så er her idéen til at få brugt op. Det er tit når man laver kartoffelmos
at der bliver lidt tilbage, er der ikke nok til en kartoffelpandekage, så kom
det i fryseren og saml sammen af et par gange.

Brug det til en kartoffelpandekage, det smager super dejligt og der bliver
gjort rent bord. Jeg havde en rest kartoffel/sellerimos tilovers fra dagen i
forvejen, som blev brugt til en kartoffelpandekage.

Jeg husker tydeligt kartoffelpandekagen fra min barndom og den skal lige
have en lidt brændt overflade, som giver en helt speciel smag. Fajita er et
dejligt tilbehør til retten, som er en mexicansk grønsagsblanding og med
lidt piskefløde i er den meget lækker.
Vi skal til den.

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk nakkekoletter a’ ca. 200 g
En rest kartoffelmos ca. 300 g
2 stk æg
3 stk forårsløg
1 – 1½ spsk mel
½ dl mælk
Salt og peber
200 g fajita blanding (mexicansk grønsagsblanding fra frost)
1 – 1½ dl piskefløde
Lidt olie  
Start med at komme kartoffelmosen i en skål  
Tilsæt 2 æg og rør mosen lind

Hak forårsløgene fint og tilsæt dem til mosen (andre krydderier kan også
bruges) Tilsæt lidt mel, hvis mosen er for lind
Mosen skal have en konsistens risengrød, den må ikke være for tynd.
Sæt mosen på køl i ca. ½ time
Kom lidt olie på en pande og varm den op over middel til god varme.
Kom mosen på panden og bred den ud som en stor pandekage ca. 2 cm tyk  

Steg nu kartoffelpandekagen 5 – 7 min pr. side, må meget gerne tage
noget farve, grænsende til det brændte  
vend kartoffelpandekagen ved at tage et stort låg, som er større end
panden og læg låget på panden og i et snuptag vender du panden
samtidigt med at du holder på låget, tag grill – handsker på eller andet
som beskytter dig mod varmen, lad pandekagen som nu er vendt, lige så
stille glide tilbage på panden og steg igen 5 – 7 min

tænd ovnen og sæt den til 200 gr
tag en grill- pande og varm den godt op eller en anden tykbundet pande
bank koteletterne lidt og smør dem med lidt olie
krydder med salt og peber

læg dem på grill – panden steg 1 – 1½ min på hver side træk panden fra
varmen og sæt den i ovnen (husk lige at se efter om panden kan tåle at
gå i ovnen) Steger nu videre i ovnen i 15 – 18 min  

Koteletterne tages af panden og lægges på spækbrættet  
Pakkes ind i lidt stanniol og trækker i 10 min.  
Tage en pande kom lidt olie og sæt den over god varme  
Kom fajita blandingen på, vend det lidt rundt ved god varme

Tilsæt 1 – 1½ dl piskefløde og lad det tykne lidt  
Når konsistensen er tilpas, trække panden fra varmen  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Grillet nakkekotelet med kartoffelpandekage og fajita,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Grillet nakkekotelletter med kartoffelpandekage og fajita

Previous Post: « Knapost med kommen
Next Post: Rabarbertærte med råcreme »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme