• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Rabarbertærte med råcreme

6. juni 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

 
 
Nu er det lige årstiden, for disse vidunderlige rød/grønne
stilke der vælter op af jorden.
 
Rabarber er en fantastisk grøntsag, som der kan laves mange
dejlige retter af.
 
Rabarber stammer fra det østlige Middelhavsområde og
Lilleasien. Den kendes første gang fra Kina i
det 28. århundrede f. Kr..
 
Oprindeligt blev rabarberens rod anvendt som lægemiddel
i blandt andet Kina.
 
Nu om stunder anvendes den imidlertid i madlavning.
 
Vi skal i gang.
 
 
 
 
Ingredienser.:(10 – 12 stk)
 
Tærtedej/mørdej.:
300 g mel
150 g sukker
150 g smør
1stk. æg
Rabarberkompot.:
350 – 400 g rabarber
1 stk appelsin, øko skal og saft
150 g sukker
¼ dl cointreau
Marcipanfyld.:
150 g marcipan
30 g smør
1 tsk. Vanilje sukker
75 g sukker
2 stk. æg
Råcreme.:
2 stk æggeblommer, past.
50 g sukker
1 tsk. Vanilje sukker
1,2 dl piskefløde
Start med at skære top og bund af rabarberne
 
Skær dem fint ud i små stykker
 
 
 
 
Kom dem i en skål med vand og skyld dem godt
 
Kom rabarberne i en gryde
 
 
 
 
Tilsæt appelsin skal og saft, sukker og lidt cointreau
 
Sæt det over varmen og lad det simre i 15 – 20 min
til rabarberne er møre
 
 
 
 
Rør i dem en gang imellem
 
 
 
 
Træk dem fra varmen og lad dem afkøle til senere
 
Bland ingredienserne til mørdejen og rør det godt
sammen med hænderne
 
 
 
 
Det skal være en glat og fin dej
 
Rul dejen ud til en størrelse lidt større end formen
 
 
 
 
Smør en tærteform med smør
 
Når dejen er rullet ud, lægges den forsigtigt over tærteformen
 
Det gøres nemmest ved at rulle dejen op på kagerullen
 
 
 
 
Løft dejen op og rul den forsigtig ud over formen
 
Tryk dejen forsigtigt ned i kanten og rillerne af formen,
skær overskydende dej af
 
 
 
 
Lav nu fyldet
Marcipanfyld.:
 
Riv marcipanen groft i en skål
 
Tilsæt sukker, æg, appelsin saft og rør det sammen
 
 
 
 
Tilsæt vanilje sukker og blødt smør
 
 
 
 
Rør det sammen og kom det ovenpå mørdejen
 
Bag i 30 – 35 min ved 180 gr
 
 
 
 
Tag tærten ud af oven og lad den køle lidt af
 
Kom rabarberkompotten ovenpå tærten.
 
 
 
 
Råcreme.:
Pisk æggeblommerne stive med sukker og vanilje sukker
 
 
 
 
Pisk fløden til flødeskum
 
Rør æggeblommerne sammen med flødeskummet og
server den til tærten
 
 
 
 
Så er der klar til servering.
 
 
 
 Dagens tallerken,
Rabarbertærte med råcreme, velbekomme 
Mange glade madhilsner
John
Print opskrift

Skrevet i: Brød og kager Tags: Rabarber tærte med råcreme

Previous Post: « Grillet nakkekoteletter med kartoffelpandekage og fajita
Next Post: Røde ribben med æbler, pærer og svesker »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme