I dag skal vi prøve noget nyt, og måske også noget som strider mod
manges synspunkt. Vi skal jo prøve noget nyt ind imellem og når
opdræt kan foregå under kontrolleret forhold syntes jeg det er ok.
Zebraen lever i fuldkommen frihed på Sydafrikas savannes. Nedlæggelsen
af dyrene foregår under streng kontrol af myndighederne. Kødet er meget
lækkert i struktur og smag.
vi kigger på det.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. zebrasteaks ca. 250 g
1 stk. madæble
15 g brun farin
25 g smør Olivenolie
1 spsk citronsaft
Lidt brun rom
Salt
Peber
Start med at skrælle kartoflerne og selleri
Skær dem i grove stykker
Kom dem i en gryde med vand, kog dem meget møre ca. 25 – 30 min
Mos dem til kartoffel/sellerimos
Tilsæt evt. lidt fløde/mælk
Smag til med salt og peber
Kom kartoffel/sellerimosen i et ildfast fad
Stik små smørstænger ned i mosen
Gratiner mosen i ovnen på 200 gr i ca. 20 min
Tænd evt. for grillen de sidste 5- 10 min, så mosen får lidt markeringer
på toppen
Skræl æblet og skær det i skiver
Jeg bruger sådan en lille billig fancy maskine som er blevet in igen, den
er genial skræller, skærer i skiver og skærer kernehuset ud samtidig.
Drys sukker over æbleskiverne
Æblerne dampes meget forsigtigt i smørret på middel varme i 3 – 4 min
Alt efter hvilken sort æble man bruger, prøv dig frem.
Dampes på begge sider, hvor de nærmest bliver karamelliseret
Hold æblet varme, træk panden fra varmen og lad den stå
Lige inden serveringen, trækkes panden over varmen igen og får
lige en opvarmning meget kort, kun lige så karamellen smelter igen.
Steakene steges, varsomt i olie ca. 3 – 4 min på hver side,
moderat til god varme.
Krydres med salt og peber
Tag steakene af panden og lad dem trække ca. 5 – 6 min.
Kog panden af med citron og rom
Hæld lidt stegesky på tallerkenerne
Læg en steak på og læg æbleskiverne ved siden af
Server gratineret kartoffel-sellerimos til
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Zebrasteak med æbler, gratineret mod og salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
PS.:
smagen er fantastisk, umuligt at sammenligne med noget andet, kødet er
meget mager og fint i strukturen og fantastisk mørt. Skal steget med
varsomhed, kan varmt anbefales.
Skriv et svar