Som med alle andre gryderetter i Kina, bliver den på kinesisk
vis krydret med ingefær og hvidløg. I det kinesiske køkken lægges
vægt på, at maden er en lige så stor en fryd for øjet, som det er
for ganen. Retten kan tilberedes enten med kyllingefilét, svinekam
eller mørbrad
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
600g kyllingefilét, svinekam eller mørbrad
4 spsk. Sherry
4 tsk. soya sauce
1 tsk. Farin
1 tsk. St. ingefær
4 fed hvidløg
4 spsk. Olie
3 stk. løg
1 stk. peberfrugt, grøn
4 stk. tomater
2 dl. Bouillon, terning
2 tsk. Maizena
Salt og peber
Start med at skære kødet i tynde små skiver
Rør en marinade af sherry, soyasauce, 2 spsk. Olie, farin, ingefær
og to pillede og presset hvidløgsfed
Vend kødet i marinaden og stil det køligt et par timer
Hæld kogende vand over tomaterne
Lad dem stå et øjeblik, flå dem og skær dem i mindre stykker
Pil løgene og rens peberfrugten
Skær begge dele i tynde ringe eller strimler
Dup kødet tørt med køkkenrulle og
brun det i lidt olie i woken
Tag kødet op.
Læg løgene i woken og steg dem gyldne
Tilsæt peberfrugten
Lad det simrer i 5 min.
Tilsæt tomater, bouillon, marinaden og pres 2 hvidløgsfed i woken
lad det simrer, til kødet er mørt og grønsagerne sprøde
Jævn saucen, men den skal være tynd og smag til med salt og peber
Server løse ris til retten.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Wokgryden Peking med løse ris, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar