• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Æble – og Havreblinis

20. oktober 2020 by John Frøslev Skriv kommentar

Disse blinis er perfekte til weekenden-morgnerne. I løbet af 30 – 45 min
er der et lækkert morgenmåltid på bordet.
Og med havregrynenes opløselige kostfibre, har man en mætheds fornemmelse længe.
Køkkenet kalder

Ingredienser:
125g hvedemel
75g havregryn
1 tsk. perfect sød
1 spsk. Rørsukker
1 tsk. bagepulver
1 knsp. Kanel, stødt
2 stk. æggeblommer
2 stk. æggehvider
2 ¾ dl. Kærnemælk
2 stk. æbler
Olie til stegning
Topping:
1 stk. æble
1 bk. Blåbær
1 bk. Vindruer
1 dl. Yoghurt
Eller brug dine ynglings frugt og sommerbær til topping

Start med at hælde melet i en skål, tilsæt bagepulver

Rør havregryn, sukker, perfect sød og kanel i
Lav en fordybning i melblandingen og hæld æggeblommer
og kærnemælk i, under kraftig piskning (håndmixer) så det
bliver til en tyk dej
Riv æblerne på rivejernet groft, tilsæt det til dejen

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen

Varm en blinis-pande eller en stor stegepande med slip-let belægning
Til middel varme, hæld meget lidt olie på den varme pande

Kom en stor spiseskefuld dej på panden, jævn det lidt ud med
bagsiden af skeen
Til en størrelse mellem 7 – 10 cm. i diameter og ca. 5 mm tyk.

Steg dem ca. 2 min på hver side.
Du kan holde dem varme i ovnen ca. 50gr, mens du bager resten færdig
Anrettes med sommer-frugter og en fedtfattig youghurt.

Det er tid til anretning.

Dagens morgenmad, Æble- Havreblinis med årstidens bær og frugter
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Morgen

Previous Post: « Forloren skildpadde
Next Post: Wokgryden Peking med løse ris »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme