Vidunderlig wok ret med oksekød og masser af grøntsager.
Kødet marineres i en lækker blanding af hoisinsauce, hvidløg og limesaft,
der giver masser af smag til retten.
Serveret med nudler, ristede sesamfrø og frisk lime der gør det,
til et fuldendt måltid.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(2 – 3 pers)
2 stk. bøf ca. 400 g
1½ dl. Hoisinsauce
½ limefrugt
2 fed hvidløg
Salt og peber
1 spsk. Olie
200 g spidskål
150 g sukkerærter
3 stk. gulerødder
4 stk. forårsløg
250 g nudler
Frisk limesaft
Ristede sesamfrø
Fjern fedtkanten fra oksebøfferne
Skær dem ud i meget tynde skiver på tværs af fibrene i kødet
Kom hoisinsaucen op i en skål og pres limesafter i
Pil hvidløgene, hak dem fint og kom dem op i skålen
Blad marinaden sammen, smag til med salt og peber
Kom kødet op i marinaden og bland det godt rundt
Stil skålen på køl og lad det marinere i minimum ½ time.
Snit spidskål/hvidkål i tynde strimler
Skyl sukkerærterne, og skær dem i halve
Skræl gulerødderne, og snit dem i tynde strimler
Del forårsløgene i den hvide og grønne del
Skær den hvide i tynde strimler på langs
Snit den grønne del fint, og gem til topping
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken
Varm en wok op ved høj varme
Tilsæt oksekødet og al marinaden til wokken
Steg under omrøring i ca. 4 – 5 min til kødet er stegt og det meste af
marinaden er fordampet
Tag kødet op af wokken
Kom olie i wokken og tilsæt alla grøntsagerne
Steg dem i 2 – 3 min, til de er faldet lidt sammen
Men stadig har bid.
Kom oksekødet tilbage i wokken
Vend det hele godt sammen og smag til med salt.
Server oksekødet og de lunstegte grøntsager ovenpå de kogte nudler,
drys med sesamfrø og pres frisk limesaft over.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken,Wok med oksekød, grøntsager, nudler og ciabattabrød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar