En orientalsk ret, der har det hele: Saftig, marineret kylling, friske
farverige grøntsager og ikke mindst hjemmelavet sursød sovs.
Retten er mættende, og er nærmest bogstaveligt talt, hældt over
med smag. Kort sagt, den perfekte hverdagsret.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 pers)
400 g kylling i strimler
1 stk. peberfrugt, rød
1 stk. squash
1 bdt. forårsløg
300 g champignoner
Lidt olie
2 spsk. Østerssauce
1 dl. Fløde
Marinade:
1 stk. rød chili, hakket
2 fed hvidløg, hakket
3 spsk. Soyasauce
1 – 2 tsk. sambai oelek (alt efter hvor stærk man ønsker det)
½ dl. Olie
Sursød sovs:
1½ dl. Vand
1 dl. Eddike
3 – 5 spsk. Sukker
2 spsk. Tomatpuré
Bland alle ingredienserne til marinaden sammen
Skær kyllingefileterne i strimler ca. 1 cm tykke
Læg kødet i marinaden og lad det trække i ca. 1 time på køl.
Flæk squashen på langs og skrab kernerne og det bløde ud
Skær rød peber og squash i strimler
Forårsløgene vaskes og skæres i skiver
Champignonerne skæres i skiver
Hæld lidt olie i en wok eller en dyb pande og varm det igennem
Kom grøntsagerne i den varme olie og steg i ca. 3 – 4 min.
Fjernes fra wokken
Steg kødet af flere omgange i wokken, til det er gennemstegt
Tilsæt grøntsagerne, sammen med østerssauce
Bland ingredienserne til sursød sovs sammen
Hæld det over kødet og grøntsagerne
Tilsæt fløden
Lad det stå og stege nogle minutter inden serveringen.
Server retten med ris eller nudler.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Wok kylling i sursød sovs med brune ris,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar