Inspireret af det Thailandske køkken, har jeg sammensat denne
wok ret til danske smagsløg, det vil sige ikke for stærk.
En nem og hurtig ret at tilberede for den travle husmoder
og med en duft fra østen.
Vi går i køkkenet.
Ingredienser:(2 pers)
3 – 500 g svinekød, skært eller kyllingebryst
140 g bambusskud
140 g vandkastanjer
100 g hvidkål eller spidskål
200 g bacon i tern
75 g ærter, grønne
75 g majs
1 ds. Kokosmælk
90 g Egg noodles (nudler)
1 – 2 tsk. paprika
½ tsk. Red corry paste
1 stk. Lime, saften af ½ lime
1 – 2 spsk. Kinesisk soya
Salt/fiskesauce og peber
Evt. östensauce 3 – 4 spsk.
Olie til stegning
Start med at marinerer kødet i kinesisk soya og peber, mindst 1 time
Brun det godt af i wokken, tages op og lægges til side
Skær bacon i tern på ca. 1x1x1 cm og svits dem wokken
Svits vandkastanjer og bambusskud let
Tilsæt limesaft, paprika og kinesisk soya
Tilsæt ærter og majs, kom kødet tilbage i wokken
Læg nudlerne i en skål med koldt vand i ca. 5 – 10 min
Tag nudlerne op af vandet og tilsæt dem til wokken
Tilsæt kokosmælk og lad det simrer i ca. 3 min.
Snit spidskålen i strimler på ca. 1cm bredde, tilsæt dem til wokken
Smag til med salt/fiskesauce, limesaft og peber
Serveres med et godt stykke brød.
Tid til servering.
Dagens tallerken, Wok-gryde med kylling, nudler og spidskål,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
marinerer kødet i kinesisk soya og peber, mindst 1 time
Wok-gryde med kylling, nudler og spidskål, Velbekomme
Skriv et svar