• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Venø bøf/steaks med salat og dressing

11. september 2024 by John Frøslev Skriv kommentar

Venø bøf er en egnsret som stammer fra Venø Kro, men der stor diskussion
om den hedder bøf eller steak. På Venø hedder den bøf og køber du en i et
supermarked hedder den steak, men retten er den samme.
køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)
380g oksetyksteg, skåret i tynde skiver ca. 2 mm tykke
Hvidløgspulver
fedtstof til stegning
smør
kartofler
icebergsalat
et stykke spidskål el. hvidkål
1 stk. peberfrugt, gul/rød
1 bk. små blommetomater
purløg
2 dl. creme fraiche
2 dl. ymer eller tykmælk
1½ spsk. tomatketchup eller sød Chilli
1 spsk. sød fransk sennep
2 spsk. syltede drueagurker
¾ spsk. revet rå løg
salt og peber

Start med dressingen, der hører 2 slags dressing til retten.

Den hvide:
2 dl. cremefraiche, 1 spsk. sød fransk sennep, 2 spsk. finthakket
syltet agurk, 1 spsk. rå revet løg, lidt peber.

Ingredienserne blandes, uden at røre for meget, stilles på køl til brug.

Den røde:
2 dl. ymer, ½ tsk. salt, lidt peber, 1½ spsk. tomatketchup eller sød chili

Ingredienserne blandes, uden at røre for meget, stilles på køl til brug.

Salaten består af fintsnittet icebergsalat blandet med ca. 1 tredjedel
fintsnittet spidskål

tomaterne halveres og lægges oven på salaten, fintsnittet peberfrugt
drysses på og salaten pyntes med purløg.

Kartoflerne skrabes og koges, så de er færdige samtidigt med kødet.

Den hvide dressing er beregnet til kartoflerne sammen med stegesmørret

Den røde dressing er til salaten

Stegning af kødet:

Udskær kødet i meget tynde skiver

Skæres i meget tynde skiver ca. 2 mm tykke

Kødskiverne lægges på bagepapir og drysses med hvidløgs pulver

Spar ikke på hvidløgspulvert.

De lynsteges på en meget varm pande med lidt flydende fedtstof
ca. 15 sek. På hver side, pas på ikke at stege kødet helt igennem

der må gerne være en lille rød bræmme i midten – så det skal gå
lidt kvikt.
det stegte kød lægges i et forvarmet fad, når stegningen er færdig
smeltes en stor klat smør på panden, smørret hældes over kødet
der nu er klar til servering.

Dagens tallerken, Venø bøf/steaks med salat og dressing
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « AKTUELLE MADPLA FOR UGE 37
Next Post: Aktuelle madplan for uge 38 »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme