Som er en israelsk vegetarret og utrolig lækker og varm, hvor æg
pocheres i en skøn tomatsauce med grøntsager, og som kan spises
til alle måltider
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
2 spsk. olie
1 fed hvidløg
1 alm løg
2 stk. røde peberfrugter
1 stk. squash
10 cm. daikon, kinaradisse
½ spsk. røget paprika
1 tsk. spidskommen, stødt
1 tsk. koriander, stødt
¼ tsk. cayennepeber, stødt
1 spsk. tomatpure
1 – 2 ds. Flåede tomater og hakkede
salt og peber
4 stk. æg
friske koriander til pynt
Start med at pille og hakke løg, hvidløget skæres i små tern
skyl peberfrugterne, daicon og squash, skæres i tern
varm en pande op ved middelvarme og tilsæt olie
sauter løg, og hvidløg indtil de er glasklare, de må ikke tage farve
tilsæt peberfrugt, squash, daicon, røget paprika, spidskommen, koriander
og lidt cayennepeber, lad det simre i ca. 5-7 min.
tilsæt tomatpure som steges med i et par minutter
tilsæt de flående tomater en dåse ad gangen, for at se om det bliver
for tørt. Smag til med salt og peber
lad det hele simre i 10 min. lav fire fordybninger i tomatsaucen og
slå æggene ud i hver sin fordybning.
læg låg på panden og lad æggene sætte sig i ca. 5 min. mærk og hviden
har sat sig og blommen er flydende.
drys retten med friske koriander eller persille, server flute eller fladbrød til.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Shakshuka med flute og æg
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar