• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Ingenting

31. august 2024 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag står den på småkager som de blev serveret på
Jacob Michelsens gård i Sønder Jylland i 1800 – 1900 årene
og denne småkage anses for at være den lækreste, der findes.
Navnet antyder kagens lette konsistens.
køkkenet kalder

Ingredienser: (ca. 75 stk.)
Dej:

250g smør
375g hvedemel
2 stk. æggeblommer
2 spsk. Fløde
Fyld: (marengs)
200g sukker
25g mandler
2 stk. æggehvider
1 – 2 tsk. Eddike

Dej:
Start med at smuldr smør i det sigtede mel, brug

gerne foodprocessoren. Kom fløden i og saml
dejen med æggeblommerne.

Dejen skal kun lige samles, ikke æltes, pak dejen ind i film

stil dejen på køl i ca. 20 min.

Fyld: (marengs)
del æggene i blomme og hvide

pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret, under piskning.

Hak mandlerne fint og rør forsigtigt disse i blandingen

sammen med eddiken. Kom marengsen i en sprøjtepose med
en 10mm tyl og sæt små toppe på de udrullet kager.

Rul kagedejen tyndt ud, ca. 4mm, på en melet plade, udstik

runde kager med en udstikker Ø5cm. eller et glas.

Sæt kagerne på bageplader beklædt med bagepapir
og fordel marengsfyldet på kagerne.

bag dem ved 155gr i 8 – 10 min. på nederste rille i ovnen
Og afkøl kagerne på en bagerist.

Husk at fjerne papiret når de skal køle af.

Det er tid til smagsprøve.

Dagens småkage, Ingenting velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Brød og kager

Previous Post: « Bami Goreng (Hollandsk Nationalret)
Next Post: Shakshuka med flute »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme