• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Valnøddepaté med Quinoa

9. marts 2019 by John Frøslev Skriv kommentar

Quinoa er en plante, der stammer fra Andesbjergene i Sydamerika, hvor
den er en meget vigtig afgrøde i højlandet, specielt i Peru og Bolivia.
Quinoa minder meget om ris og er stort set lige så nemt at tilberede,
kogetiden er ca. 10 minutter.

Man skal blot huske at skylle quinoa grundigt før brug. Det skyldes
primært det høje indhold af saponiner i quinoa. Valnød plantes oftest
som frugttræ, men veddet er meget efterspurgt som møbeltræ og til
geværkolber, tømmeret er, og har længe været overefterspurgt.  

De grønne frugter er meget eftertragtede til kryddersnaps. Valnødder er
rige på antioxidanter og umættede fedtsyre, og valnødder og valnødolie
kan derfor være et betydningsfuldt kosttilskud.
Valnødder er giftige for hunde.  
Køkkenet kalder

Ingredienser:(4 pers.)  
1dl. Quinoa, lys og kogt ca. 3 dl.
1,75 dl. Vand
¼ tsk. salt, groft
50g valnøddekerner
3 stk. løg
500g champignoner eller andre blandet svampe
1 spsk. Rapsolie
1 fed hvidløg, lille og knust
1 spsk. Estragon tørret eller 1½ spsk. Friske
2 stk. æg
1 dl. Græsk yoghurt 10%
1½ tsk. groft salt
Peber
Yoghurtdip: 
1 dl. Græsk youghurt 10%
2 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning, flydende
2 tsk. æbleeddike
¼ tsk. rørsukker
3 tsk. vand
¼ tsk. salt,
groft Peber  
Pynt: 
Frisk estragonkvist
Valnøddekerner  
Tilbehør: 
1½ liter strimlet, blandet salat.
Start med at skylle quinoaen

Kom den i kogende vand med lidt salt

Kog quinoaen i ca. 15 min. ved svag varme og under låg  
Lad quinoaen køle af.

Hak valnødderne groft

Rist dem på en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min.

Skrue ned til svag varme og rist yderlige ca. 2 min.  
Rør i nødderne undervejs  
Pil og hak løgene fint  
Skyl champignonerne under rindende vand  
Tør andre svampe fri for jord med køkkenrulle

Hak svampene fint  
Steg løgene i olie ved kraftig varme i ca. 5 min.

Rør undervejs, tilsæt svampene og steg videre i ca. 10 min.

Til svampene er tørre og ristede  
Tag svampene af varmen, kom dem i en skål

Vend med quinoa, valnødder, hvidløg, estragon, æg, yoghurt,
salt og peber

Kom blandingen i et ovnfast fad (ca. 15x20x3 cm.)

Bages i ovnen på 175 gr. i ca. 30 min.  
Tages ud af ovnen og køler lidt af før serveringen

Yoghurtdip:
Rør yoghurt, sennep, honning og de øvrige ingredienser sammen

Smag til og stil dippen tildækket på køl i ca. ½ time  

Klar til servering.

Dagens tallerken, Valnøddepaté med Quinoa, dip og salat,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Pizza Tags: Valnøddepaté med Quinoa

Previous Post: « Gæstemiddag “Diplomat-menü” 
Next Post: Quinoagrød med rosiner og mandler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme