I dag tager vi til den syd/østlige del af Europa, nærmere bestemt Ungarn.
Ungarn er jo kendt for sin gullasch, men vi laver en ungarsk gryde som
smager forrygende.
Til rette indgår flæskesmåkød, en betegnelse som man ikke ser mere i
køledisken i supermarkederne. Det nærmeste man kan komme det, er
skinkesmåkød, men det bliver lidt for tørt til retten. Flæskesmåkød kan
skæres af stegestykket på grisen(stegeflæsk) som skæres i
mundrette stykker.
Køkkenet kalder
Ingredienser.:(4 pers)
600 g flæskesmåkød i tern
2 – 3 stk løg
30 g smør
2 tsk paprika
1 tsk røget paprika
salt og peber
1 ds tomater, flåede
10 – 12 stk svesker
2 dl vand
250 g champignoner
1 peberfrugt, grøn
250 g bønner, grønne
Grøn peber og løg skæres i tern
Kødet brunes sammen med løg i en gryde
Krydderier, de flåede tomater, svesker og vand tilsættes
Steger nu ca 30 min ved svag varme
De rensede champignoner skæres i skiver på æggedelere
Svitses på panden et kort øjeblik sammen med grøn peber
Tilsættes gryden og steger med de sidste 5 min
De grønne bønner tilsættes, men kan udelades, retten er
ikke afhængig af denne smag
Retten kan evt. jævnes med lidt maizena
smages til med salt og peber
Der serveres kartoffelmos eller brød til
Det er tid til anretning
Dagens tallerken, Ungarsk gryde med kartoffelmos, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar