Tonkatsu Schnitzel, Japansk schnitzel med spidskålsslaw og ris
Tonkatsu er navnet på en japansk specialitet, der er en sprød paneret
schnitzel, som skæres i skiver og serveres med Tonkatsusauce – en
soyasauce bestående af ketchup, soja, Worchestershiresauce og
sambal oelek. Tonkatsu serveres her med jasminris og en sprød kålsalat.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
Tonkatsusauce:
½ dl. tomatketchup
2 spsk. Worchestershiresauce
2 spsk. soyasauce
2 spsk. sambal oelek
1 spsk. sukker
Schnitzel:
2 stk. bovsteak
300g ris
½ stk. ingefær
¼ stk. spidskål
1½ spsk. mayonnaise
½ spsk. hvidvinseddike
½ spsk. soyasauce
¼ tsk. chiliflager
1 stk. æg, let pisket
½ dl. rasp, gerne panko
1 stk. lime
1 spsk. Teriyakisauce
1 spsk. sesamfrø
Start med at koge risene i 3½ dl. let saltet vand i 12 min.
og lad det trække i lige så lang tid.
Slaw: skræl og riv ingefær fint, snit spidskålen i tynde
strimler, kom det i en skål med mayonnaise, eddike, soya
chili flager½ tsk. sukker, lidt salt og peber
hældes over kålen, lige inden serveringen
Schnitzel: kom mel, æg og rasp i hver sin skål/tallerken
bank schnitzlerne let med hånden og krydr med salt og peber
vend dem først mel, dernæst i æg og til sidst i rasp
varm en stegepande op med lidt olie og steg dem ca. 3 min.
på hver side, til de er faste i kødet.
Tonkatsusauce:
Rør alle ingredienserne sammen i en skål
stil skålen tildækket indtil serveringen
Skær kødet i strimler ca. 7 – 8 mm tykke og anret på tallerkenen
strø lidt teriyaki sauce og sesamfrø over schnitzlerne og
server med ris, slaw og limebåde til.
det er tid til serveringen.
Dagens tallerken, Tonkatsu schnitzel med spidskålsslaw og ris
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar