• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Jordbærcreme med nøddekrokant

29. juni 2023 by John Frøslev Skriv kommentar

Jordbær er en flerfolds-samfrugt med et højt indhold af C-vitamin, der anvendes til
desserter, i kager, grød og syltetøj og, måske mest ofte, friskplukket med
kold fløde og sukker.
køkkenet kalder.

Ingredienser: (4 pers.)
200g jordbær evt. frost
2 spsk. maizena
80g sukker
1 stk. æggeblomme

2 dl. fløde

Start med at komme jordbær i et blenderglas og blend dem

hæld de blendede jordbær i en lille gryde sammen med

sukker, maizena, og æggeblomme
pisk det hele godt sammen og varmes op det får en konsistens
som tyk kagecrem, hæld den i en skål og dæk det med film helt

ned på overfladen og sættes på køl

Fløden piskes til halvstiv flødeskum

den kolde jordbærcreme piskes lind og der tilsættes flødeskum

piskes god sammen, kommes i en sprøjtepose med tyl M1

sprøjtes i høje glas, pyntes af med frysetørrede hindbær på toppen.
det er tid til servering

Krokant:

100g rørsukker
150g mandler/hasselnødder

Start med at hakke mandlerne groft evt. i en minihakker

Smelt sukkeret på en varm pande

tilsæt de hakkede mandler og rør dem i det varme sukker

hæld det ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af.

når det er koldt, hakkes det groft med en kniv med bølgeskær

så springer det ikke ud over hele gulvet.

Kom en spsk. nøddekrokant i bunden af glassene, sprøjt derefter
jordbærcremen oven på, stop evt. halvvejs op i glasset og læg en
skefuld krokant, fortsæt så med cremen, top evt. med krokant
eller frysetørrede hindbær
det er tid til servering.

Dagens dessert: Jordbærcreme med nøddekrokant og frysetørrede hindbær
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Dessert

Previous Post: « Kålfrikadeller med stuvede gulerødder/ærter
Next Post: Tonkatsu schnitzel med spidskålsslaw og ris »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme