Jordbær er en flerfolds-samfrugt med et højt indhold af C-vitamin, der anvendes til
desserter, i kager, grød og syltetøj og, måske mest ofte, friskplukket med
kold fløde og sukker.
køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers.)
200g jordbær evt. frost
2 spsk. maizena
80g sukker
1 stk. æggeblomme
2 dl. fløde
Start med at komme jordbær i et blenderglas og blend dem
hæld de blendede jordbær i en lille gryde sammen med
sukker, maizena, og æggeblomme
pisk det hele godt sammen og varmes op det får en konsistens
som tyk kagecrem, hæld den i en skål og dæk det med film helt
ned på overfladen og sættes på køl
Fløden piskes til halvstiv flødeskum
den kolde jordbærcreme piskes lind og der tilsættes flødeskum
piskes god sammen, kommes i en sprøjtepose med tyl M1
sprøjtes i høje glas, pyntes af med frysetørrede hindbær på toppen.
det er tid til servering
Krokant:
100g rørsukker
150g mandler/hasselnødder
Start med at hakke mandlerne groft evt. i en minihakker
Smelt sukkeret på en varm pande
tilsæt de hakkede mandler og rør dem i det varme sukker
hæld det ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af.
når det er koldt, hakkes det groft med en kniv med bølgeskær
så springer det ikke ud over hele gulvet.
Kom en spsk. nøddekrokant i bunden af glassene, sprøjt derefter
jordbærcremen oven på, stop evt. halvvejs op i glasset og læg en
skefuld krokant, fortsæt så med cremen, top evt. med krokant
eller frysetørrede hindbær
det er tid til servering.
Dagens dessert: Jordbærcreme med nøddekrokant og frysetørrede hindbær
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar