
Farserede courgetter er et hit her i familien og de her er nok lidt til den voksnes side
noget spicy, men man bestemmer jo selv hvor stærk det skal være, lidt mindre chili,
så kan alle være med.
køkkenet kalder.

Ingredienser: (4 pers.)
4 stk. courgetter
1 stk. løg
2 stk. hvidløg
1 stk. rød chili
2 spsk. Olie
250g Oksekød, hakket
1 – 2 spsk. Fiskesauce eller soyasauce
1 spsk. Maizena til jævning
1 dl. Ris, kogte
tilbehør:
Lunt landbrød
Start med at flække courgetterne på langs og skrab kernerne ud med en teske

pil løg og hvidløg hak begge dele fint. Fjern alle kerner og skillevægge fra chilien
skær den i ganske smalle strimler.

Varm 1 spsk. Olie op i en tykbundet gryde og svits alle 3 ingredienser i et par min.

mens du hele tiden rører i dem. Kom resten af olien i og varm den op

tilsæt kødet og rør med en gaffel, til det deler sig og skifter farve.
Smag til med fiskesauce og evt. lidt peber, lad retten simrer i nogle min. før du
jævner den med maizena rørt ud i koldt vand.
Kog risene møre og tilsæt dem til kødretten og bland det godt

Sæt courgetterne ved siden af hinanden i et stort ildfast fad, fordel kødblandingen

i courgetterne og tilsæt en lille smule vand i bunden af fadet, dæk det med
stanniol og bag courgetterne i ovnen på 200gr i ca. 20min.

tag stanniolen af og bag i yderligere 10 min. Drys evt. med hakkede koriander
server retten med brød til, evt. en lille smugle rasp på toppen
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Thailandske farserede courgetter med ciabattabrød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar