Pasta er et næringsmiddel fremstillet af mel af nogle kornsorter
blandet med vand og/eller æg. Ingredienserne æltes sammen,
og pastaen formes i forskellige faconer og koges. Den kan tørres
inden brug. Frisklavet pasta har et højt vandindhold og kan ofte
kun holde sig nogle dage i køleskab
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
200g spaghetti
1 fed hvidløg
1½ spsk. olivenolie
2½ dl. fløde eller mælk tilsat 1 tsk. maizena
75g nye ærter evt. frost
40g parmesan, fintrevet
½ bundt salvie, finthakket eller 1 tsk. tørrede
½ bundt bredbladet persille, finthakket
evt. 75g bacon eller skinke
Start med at bringe en stor gryde med letsaltet vand i kog
når vandet koger tilsættes 1 spsk. neutral olie.
Tilsæt spaghettien og kog den efter pakkens anvisning, der skal være lidt
bid i spaghettien ca. 9 min.
Riv 40g parmesan ost og stil til side
Varm hvidløget på en pande med lidt olie i ca.½ min. det må
ikke ta’ farve, ønsker du bacon i retten, så rist det lidt af på en
varm pande, tilsæt fløde/mælk og ærter, lad det simrer i 3 min.
tilsæt 30g parmesan til saucen.
Kom spaghettien op i et dørslag, når det er kogt, dræn det for vand.
Tilsæt det til panden med fløde/mælk, ærter og de
hakkede krydderurter.
klar til servering, evt. med grøn salat og brød
Dagens tallerken, Pasta med flødesauce og nye ærter
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar