Fra det eksotiske Thailand henter vi denne grød, en spicy udgave med en
bliver den jo ikke ringere af, en noget anderledes fornemmelse af grød,
men spændende og fremragende smag. Isæt topping ’en er alle pengene
værd, den sidder lige i skabet og godt afstemt til grøden.
Den skal prøves, vi går i gang.
Ingredienser.: (4pers)
2 – 3 spsk smør/fedtstof
2 stk zittauerløg, grofthakkede
320 g perlebyg
2 dl grønsagsbouillon
1 l karolines krydret thaisuppe
Topping.:
2 stk æbler, i tern på 7x7x7 mm
300 g edamamebønner
2 spsk sesamfrø, ristede
1 spsk limesaft, friskpresset
½ tsk korianderfrø, knust
½ dl korianderblade, friske og grofthakkede
Vend æbler, edamamebønner, sesamfrø, limesaft, knuste korianderfrø
og korianderblade sammen. Smag til med yderlige limesaft, salt og peber
Tag en tykbundet gryde sæt den over god varme
Pil og hak løgene
Kom smørret i gryden og lad det bruse af
Tilsæt de hakkede løg og svits i ca. 2 min
Tilsæt perlebyg og svits i yderligere 2 min
Tilsæt bouillon og kog perlebyggen ved svag varme
og under låg i ca. 5 min
Hæld thaisuppen på og kog ca 20 – 30 min til den
har konsistens som grød
Rør ind i mellem i grøden
Anret grøden i dybe skåle/tallerkner.
Kom toppingen på den varme grød og server.
Dagens tallerken, Thaigrød med koriander og æbletern,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar