
Thai stegte ris er en variant af ”Phat Khao”, der er typisk for det centrale
thailandske køkken. På thai betyder khao ”ris” og phat betyder ” af
eller relateret til at blive stegt”
Denne ret adskiller sig fra kinesiske stegte ris ved, at den er tilberedt
med thailandske jasminris i stedet for almindelige langkornede ris.
den indeholder normalt kød og her med marineret svinekød i stimler
køkkenet kalder

Ingredienser. (2 pers.)
200g svinefilet, skåret i strimler 1×3 cm.
2g revet eller hakket ingefær
2 fed hvidløg
3 spsk. Soja sauce
1 stk. rød peber
1 stk. rødløg
1-2 stk. forårsløg, toppen
½ stk. spidskål
1 stk. lime
2 spsk. Olivenolie
1 spsk. fiskesauce
200g kogte Jasminris (en rest fra dagen før)
Start med at blande olivenolie, soja, ingefær og svinekød sammen

og lad det stå og marinere, imens grønt ordnes.

Skyl alt grønt, og pil og snit løgene i tynde skiver på langs, skær

peberfrugten i tynde strimler, og snit spidskålen helt fint.
Varm en pande/wok op med lidt olivenolie, og tilbered svinekødet i 1 – 2

minutter, indtil det er gennemstegt.
tilsæt løg og peberfrugt, og tilbered grøntsagerne i et minut, tilsæt
kål, og steg til det er mørt.

Steg de kogte ris og lidt top fra forårsløg på panden eller i wokken, i rigeligt
med olie smag til med fiskesauce og vend de kogte/stegte ris i grøntsags

blandingen, og smag retten til med soja, limeskal og limesaft,
klar til servering

Dagens tallerken, Thai stegte ris med svinekød i ingefær og soja
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Skriv et svar