• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Thai stegte ris med svinekød i ingefær og soya

15. februar 2025 by John Frøslev Skriv kommentar

Thai stegte ris er en variant af ”Phat Khao”, der er typisk for det centrale
thailandske køkken. På thai betyder khao ”ris” og phat betyder ” af
eller relateret til at blive stegt”
Denne ret adskiller sig fra kinesiske stegte ris ved, at den er tilberedt
med thailandske jasminris i stedet for almindelige langkornede ris.
den indeholder normalt kød og her med marineret svinekød i stimler
køkkenet kalder

Ingredienser. (2 pers.)
200g svinefilet, skåret i strimler 1×3 cm.
2g revet eller hakket ingefær
2 fed hvidløg
3 spsk. Soja sauce
1 stk. rød peber
1 stk. rødløg
1-2 stk. forårsløg, toppen
½ stk. spidskål
1 stk. lime
2 spsk. Olivenolie
1 spsk. fiskesauce
200g kogte Jasminris (en rest fra dagen før)

Start med at blande olivenolie, soja, ingefær og svinekød sammen

og lad det stå og marinere, imens grønt ordnes.

Skyl alt grønt, og pil og snit løgene i tynde skiver på langs, skær

peberfrugten i tynde strimler, og snit spidskålen helt fint.
Varm en pande/wok op med lidt olivenolie, og tilbered svinekødet i 1 – 2

minutter, indtil det er gennemstegt.
tilsæt løg og peberfrugt, og tilbered grøntsagerne i et minut, tilsæt
kål, og steg til det er mørt.

Steg de kogte ris og lidt top fra forårsløg på panden eller i wokken, i rigeligt
med olie smag til med fiskesauce og vend de kogte/stegte ris i grøntsags

blandingen, og smag retten til med soja, limeskal og limesaft,
klar til servering

Dagens tallerken, Thai stegte ris med svinekød i ingefær og soja
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Vandgrød med varm mælk og kanelsukker
Next Post: Katrine-flæsk med rødbede/rødkål og rugbrød »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme