• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Teriyaki marinade

7. oktober 2014 by John Frøslev Skriv kommentar

Teriyaki marinade kan købes færdig i større supermarkeder, men er
meget nem at tilberede selv og så er det meget billigere.
Så det gør vi.

Ingredienser.: 
1½ dl. Rørsukker
2 dl. Soja Sauce
2 dl. Mirin (japansk risvin, kan være sværd at få i supermarkedet, men
asiatiske butikker har det som regel) kan erstattes med 1½ dl hvidvin
og ½ dl. sake.
1 fed Hvidløg, presset
1 spsk. Frisk Ingefær, revet
1 spsk. Engelsksovs  
Kom alle ingredienserne i en gryde og pres hvidløget i gryden, lad det nu koge op.

Men pas på det, det vil meget gerne koge over selv på lav varme.
Efter 15 – 20 min. Begynder det at karamelliserer.

Teriyakien er nu klar til brug og kan bruges med det samme, gemmes på
køl i et par dage. Kan med fordel tilsættes lidt Atamon, meget lidt, hældes
på en lille rengjort flaske og kan nu opbevares på køl 1-2 mdr.  

Smagen er fantastisk i denne marinade og kan anvendes til mange retter,
hvor der skal grilles eller som basis for en sauce. Ved grill, brug den til
sidst, da den meget let branker på grund af sukkeret der er i marinaden.

Dagens marinade, Teriyaki marinade klar til at hælde på flasker,
Velbekomme. 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Tilbehør Tags: Teriyaki marinade

Previous Post: « Festmenu, “menuen der ta’r kegler”
Next Post: Medisterpølse fremstilling.: »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme