Teriyaki marinade kan købes færdig i større supermarkeder, men er
meget nem at tilberede selv og så er det meget billigere.
Så det gør vi.
Ingredienser.:
1½ dl. Rørsukker
2 dl. Soja Sauce
2 dl. Mirin (japansk risvin, kan være sværd at få i supermarkedet, men
asiatiske butikker har det som regel) kan erstattes med 1½ dl hvidvin
og ½ dl. sake.
1 fed Hvidløg, presset
1 spsk. Frisk Ingefær, revet
1 spsk. Engelsksovs
Kom alle ingredienserne i en gryde og pres hvidløget i gryden, lad det nu koge op.
Men pas på det, det vil meget gerne koge over selv på lav varme.
Efter 15 – 20 min. Begynder det at karamelliserer.
Teriyakien er nu klar til brug og kan bruges med det samme, gemmes på
køl i et par dage. Kan med fordel tilsættes lidt Atamon, meget lidt, hældes
på en lille rengjort flaske og kan nu opbevares på køl 1-2 mdr.
Smagen er fantastisk i denne marinade og kan anvendes til mange retter,
hvor der skal grilles eller som basis for en sauce. Ved grill, brug den til
sidst, da den meget let branker på grund af sukkeret der er i marinaden.
Dagens marinade, Teriyaki marinade klar til at hælde på flasker,
Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar